AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşen tazminat mağduru Soma Uyar Madencilik işçileri, özellikle iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerin çözüm yolu için girişimlerde bulunmasını ve adım atmalarını beklediklerini belirtti.

Tazminat mağduru Soma Uyar Madencilik işçileri, yaşadıkları sorunun çözümü için bugün AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştü. Görüşmenin ardından sorunun çözülüp çözülmeyeceğinin 1 Temmuz’da kendilerine bildirileceğini açıklayan işçiler, şöyle konuştu:

“Soma Uyar Madencilik tazminat mağdurları temsilcileri olarak bugün, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile ikinci görüşmemizi yaptık. Kendisi bizlere 1 Temmuz’da kesin olarak bu sorunun çözüleceğini veya çözülmeyeceğini bizlere ileteceğini söyledi.

1 Temmuz’a kadar bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini gerekli çözüm yolu için girişimlerde bulunmasını ve özellikle iktidar partisi, AK Parti’nin bu iş için adım atmasını bekliyoruz. Diğer gerekli bütün açıklamaları sendikamızda, Soma’da yapacağız.”