Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Eczacılık Bayramı'na ilişkin, "Salgın döneminde eczaneler olarak tedbirimizi alarak 7/24 aralıksız çalışmaya devam ettik. Bu süreçte 53 meslektaşımız, 19 eczane teknisyenimiz hayatını kaybetti. Bulaş riski en yüksek meslek grubuyuz" açıklaması yaptı.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı'na ilişkin yazılı basın açıklaması yayımladı. Saydan, "pandemi döneminde en fazla ölümün yaşandığı sektörlerden birinin eczacılık olduğunu" anlatarak, 53 eczacı ve 19 eczane teknisyeninin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saydan, Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "İtalya, Kanada, Fransa Güney Afrika gibi birçok ülkede COVİD-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul ediliyor” dedi.

"BULAŞ RİSKİ EN YÜKSEK MESLEK GRUBUYUZ"

Saydan, "Eczaneler 7/24 hastalara hizmet veriyor ve birçok hasta eczaneye girip çıkıyor. Dolayısıyla bulaş riski en yüksek meslek grubuyuz" diyerek, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı:

"İlaç fiyat kararnamesinin yeni koşullara göre güncellenmemesi, kamu kurum iskontosunun eksik uygulanması, meslek hakkımızın olmaması, artan fakülte sayısı, internet ortamında tedavi edici ürünlerin satışa sunulması gibi mevcut sorunlarımız hala duruyor. Bunlara şimdi de pandemi sürecinde yaşanan sorunlar eklendi."