FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bir kadın, bir yıl önce boşandığı eski eşi tarafından 16 yaşındaki kızlarının önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra kaçan zanlı, yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün gece saat 23:00 sıralarında Yavuz mahallesi Köprübaşı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; inşaat işçisi 46 yaşındaki İ.B., dört çocuğunun annesi 43 yaşındaki Senem Barik ile bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Bir süre kadın sığınma evinde kalan Barik, daha sonra bir dönercide çalışmaya başladı.

Eski eşini eve dönmesi için sürekli taciz ettiği öne sürülen İ.B., Senem Barik’i, dün gece iş çıkışı evine gitmek için bindiği minibüste bıçakla dört yerinden yaraladı. Olaya, çiftin 16 yaşındaki kızı B. Barik de tanık oldu.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Senem Barik, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan zanlı ise polis tarafından suç aleti ile yakalanarak emniyete götürüldü.

İ.B.’nin, emniyetteki ifadesinde, “Eşimi çok kıskanıyordum. Barışmak istiyordum. Israrlarıma rağmen barışma isteğimi kabul etmedi. Barışıp evine dönmesini istiyordum. Olay gecesi takip ettim. Evine dönmesini söyledim. Kabul etmeyince bıçakladım” dediği öğrenildi.