Geçiş izinleri ve ücretlerinden şikayetçi oldukları için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı önünde seslerini duyurmak isteyen TIR şoförlerine polis müdahale etti. Park edilen kamyon ve TIR şoförleri polis kontrolünde Ankara dışına çıkarıldı.

İran- Türkmenistan sınır kapısının kapalı olması, Azerbaycan’ın uyguladığı fahiş ücretler, Rusya, Tacikistan, Moğolistan, Kırgızistan, Özbekistan gibi ülkelerde de geçiş belgesi verilmediği için sorun yaşayan TIR şoförleri bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalıştı.

TIR şoförlerinin Bakanlık önüne çektiği kamyona polis ekipleri el koydu. Önce kamyonun üzerinde “Türk dünyası, Türk TIR’larına kapalı. Varış ülkemiz Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan, Türkmenistan kara sınır kapıları kapalı. Rusya ve Kazakistan transit geçiş belgesi yok. Sayın Ulaştırma Bakanım, ihracat yüklü Türk TIR’larını lütfen varış ülkelerine ulaştırın” yazılı pankart söküldü. Sonra araç trafik ekipleri tarafından çekildi. TIR şoförlerinin girişimleri sonucu kamyonları iade edildi ve polis ekipleri eşliğinde Ankara dışına çıkarıldı.

ADAM ÖLDÜRSEYDİK BU KADAR POLİS GELMEZDİ

Polisin müdahalesine tepki gösteren eski Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, polislerin kamyona ayakkabılarıyla girmelerine de karşı çıktı. Özer şunları söyledi:

“Sen evime giriyorsun. Savcılıktan iznin var mı senin? Sen benim sorun yaşadığımı bilseydin bana bunu yapmazdın. Ülkemin ihracatını taşıyan altı tane ülkeye yük götüremiyor. Siz bizim hak arayışımızı durduruyorsunuz olay bu. Çözüm üretecekler yanımıza gelmiyor. Çözüm üretmeyecekleri gönderdiler. Arabamız yediemine götürülüyor. Ne kadar aciz bir durum var. Ne istedik biz? Nakliye aracımızın çalışmasını istedik. Bu ülkede adalet var diyorsunuz değil mi sayın yetkililer. Türk nakliye sektörünün yaşadıklarına çözüm bulun istedik. Vay be. Adam öldürseydik bu kadar polis gelmezdi.”