Türkiye Komünist Partisi (TKP), parti üyesi ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'a İstanbul Kartal'da bir kafede saldırı yapıldığını duyurdu. Orhan Aydın ise, "Susup teslim olacağımızı bu zorbalığa boyun eğeceğimizi düşünenler yanılıyorlar" dedi.

TKP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Aydın'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bilgisi verildi. TKP'nin açıklaması şöyle:

"Miting günü Kartal’da üyemiz Orhan Aydın’a bir kafede yapılan kalleşçe saldırının hesabını soracağız. Yoldaşımızın sağlık durumu iyi ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Gericilere asla boyun eğmeyeceğiz!"

Orhan Aydın da saldırı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Adaletin olmadığı yerde meydan; çetelere, mafya bozuntularına, eli kanlı faşist katillere kalır. Gazetecilere yapılan saldırılardan sonra dün bana Kartal'da yapılan alçaklık tam da budur. Susup teslim olacağımızı bu zorbalığa boyun eğeceğimizi düşünenler yanılıyorlar" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından Orhan Aydın için bir geçmiş olsun mesajı yayınladı. Ağbaba'nın mesajı şöyle:

"Değerli sanatçımız, insan ve doğa hakları savunucusu Orhan Aydın'a yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sanatçılarımız bu baskı ve tehdit ortamında asla susup teslim olmayacak. Geçmiş olsun Orhan Aydın"