Sosyal medya hesabında, 2015’te vahşice katledilen Özgecan Aslan’la ilgili tepki çeken paylaşımlarda bulunan, Türk Bayrağı'nı yırtan, 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiğini söyleyen ve Atatürk fotoğrafıyla dalga geçen 17 yaşındaki Alihan Ş.'nin gözaltına alındığı ve hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Şüpheli sosyal medyada açtığı kanaldaki paylaşımları büyük tepkiye sebep oldu. Twitter'da “Sapık A. tutuklansın” etiketi en çok paylaşılanlar listesine ilk sıralardan girerken, İstanbul polisi olayla ilgili harekete geçti. Araştırmalarda şüphelinin 17 yaşında Alihan Ş. olduğu belirlendi. Bunun üzerine İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince Alihan Ş. gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; emniyette sorgulanan şüphelinin, 3 yaşında kız çocuğuna tecavüz etmediğini belirterek, gündemde en çok konuşulanlar arasına girmek için yalan söylediği yönünde ifade verdiği belirtildi.

Şüpheli hakkında “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar” ile Türk Ceza Kanunu’nun “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” başlıklı 300. maddesi, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” başlıklı 216. maddesi ile “Çocuğun Cinsel İstismarı” başlıklı 103'üncü maddesine istinaden işlem başlatıldığı duyuruldu.