Özgür Eren YILMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı 499 bin öğretmenin aşılama kapsamına alındığı söylüyor ancak eğitim sendikaları aşılama hızının yetersiz olduğundan şikayetçi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Madem bu kadar eğitime önem veriyorsunuz şimdiye kadar eğitim çalışanlarının aşılanma sürecinin tamamlanmış olması gerekiyordu. Ben bu noktada herkesten bir samimiyet bekliyorum” dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, “Biz bu hızla gidersek korkarım ki önümüzdeki eğitim-öğretim yılı geldiğinde bile eğitim çalışanlarının aşılanmasını tartışıyor olacağız” sözleriyle kaygılarını anlattı.

“OKULLARIN AÇILMASINI EN ÇOK ÖĞRETMEN İSTER”

Kasım ayından bu yana öğretmenlerin aşılanmasını ve okulların bir an önce aşılanması gerektiğine dikkat çektiklerini vurgulayan, öğretmenlerin okulların açılması konusunda sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Geylan şunları söyledi:

“Okulların açılmasını en çok öğretmenler ister. Ancak biz şunu söylüyoruz: Eğitim tabii ki önemli ama sağlık her şeyden önemli. Eğitim çalışanlarının sağlığını korumak adına ta 2020 Kasım aynın ikinci haftasından bu yana aşı programına öğretmenlerin öncelikli olarak alınmasını talep ediyoruz. Biz bu süreç içerisinde bir sürü meslektaşımızı Covid-19 münasebetiyle kaybettik. Türkiye’de öğretmenlerin aşılanması hâlâ tamamlanmış değil.”

“YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER AŞILANMADI”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 499 bin eğitim çalışanı için aşı imkanı sağlandığını açıklamasını değerlendiren Geylan, “O rakam köy okulları, okulöncesi ve ilkokullar, resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapanları kapsıyor. Yani o rakam özel kurumlardaki öğretmenleri de kapsıyor. Bugün itibariyle 8 ve 12’inci sınıflarda yüz yüze eğitim başladı. Ancak 8 ve 12’inci sınıflarda okula gelen öğretmenlerimiz aşılanmış değil” sözleriyle tepki gösterdi.

“ARTIK BU TARTIŞMA BİTMELİ”

Öğretmenlerin aşılanması için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan Geylan öğretmenlerin aşılanmasının hâlâ tamamlanmamasına tepki gösterdi:

“Yeter artık herkes lafa başlarken eğitim çok önemli diyor. Madem bu kadar eğitime önem veriyorsunuz şimdiye kadar eğitim çalışanlarının aşılanma sürecinin tamamlanmış olması gerekiyordu. Ben bu noktada herkesten bir samimiyet bekliyorum. Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapıyorum. Bir an önce eğitim çalışanlarının tamamının aşılanmasının tamamlanması lazım. Biz bu hızla gidersek korkarım ki önümüzdeki eğitim-öğretim yılı geldiğinde bile eğitim çalışanlarının aşılanmasını tartışıyor olacağız. Artık bu tartışmanın bitmesi lazım. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurul ve kurumlar gerekeni yapmalı.”

(Fotoğraf: Arşiv)