Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıl dönümü Türkiye genelinde etkinliklerle kutlanırken, İstanbul'da da Ayasofya Meydanı'nda Vali Ali Yerlikaya'nın katıldığı bir tören düzenlendi. Kentte 47 bin 491 polis ve bekçinin görev yaptığını belirten Yerlikaya, onların gününü kutlarken, "Allah ayaklarına taş değdirmesin" dedi.

Ayasofya Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Fatih Kaymakamı Kaan Peker ve İl Emniyet Müdürlüğünün Kaçakçılık, Organize, Narkotik, Siber Suçlarla, Terörle Mücadele; Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü (Yunus), Atlı Polis Birlikleri gibi çeşitli kademelerindeki amir ve personeli katıldı.

“İSTANBUL’DA 47 BİN 491 POLİS VE BEKÇİMİZ VAR”

Görevli personeli selamlayan Vali Yerlikaya, Polis Haftası’nı kutlayarak çiçek takdim etti. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Yerlikaya, Polis Teşkilatı'nın 176'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere burada olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"47 bin 491 polis ve bekçimizden oluşan büyük İstanbul polis ailemizi temsilen bu meydanda İstanbul İl Emniyet Müdürümüz ve burada bulunan arkadaşlarımızın şahsında tüm hemşerilerimiz adına onların kuruluş yıl dönümlerini kutlamak için bir araya geldik. Onları seviyoruz, onlar bizim huzur ve güvenliğimiz için her gün evlerinden bu şehrin güvenliği için bu şehrin esenliği için ailelerinden ayrılıyor. Tekrardan görev süreleri dolup evine gelinceye kadar bilin ki gönlü işi ve şehrin huzur için kanunun kendine verdiği yetkiden, güçten ama empati yaparak yaptığı bir davranış olarak her şeyinin içinden çıktığı milletinin sevgisini kazanmak için gayret ediyor. Bu ruhla her zaman çalıştığına sizler de bizler de şahit oluyoruz. İstanbul'un huzuru, güvenliği, asayişi için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz."

"İSTANBULUMUZ POLİSİNİ SEVİYOR"

Pandemi sürecinde de güvenlik güçlerinin, vatandaşlara destek için çok çaba harcadığını ifade eden Vali Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Pek çok arkadaşımız görev süresi içerisinde hep bu salgın döneminde salgın tedbirlerinin salgın önlemlerinin yerli yerince uygulanması konusunda 1 yıldan beri cansiperane görev yapıyor. Biliyorsunuz Vefa Sosyal Destek Grupları'nda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup evinden çıkamayan vatandaşlarımızın da bir telefon ucunda arkadaşlarımız gayret gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar. Ben şunu söylemek istiyorum: İstanbulumuz polisini seviyor. Biz her gün aynı heyecanla arkadaşlarımızla birlikte İstanbul'un huzuru, güvenliği, asayişi için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. İstanbul İl Emniyet Müdürü'nün şahsında bütün polislerimizin, aileleriyle beraber bu güzel günlerini kutluyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin diyorum, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu. 

Vali Yerlikaya, konuşmasının ardından beraberindeki heyetle birlikte İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kortej geçişini izledi.