Türkiye genelinde kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla düzenlenen kumar, tombala ve oyun makineleri uygulamasında 47 kişi gözaltına alındı, hakkında arama kararı bulunan 634 kişi yakalandı, bin 204 kişi hakkında idari işlem yapıldı. 117 umuma açık iş yeri, kooperatif ve derneğe idari işlem yapılırken, 56 iş yeri kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla kumar, tombala ve oyun makineleri uygulaması gerçekleştirdi. 8 bin 463 ekip, 31 bin 90 personelin görev aldığı uygulamada 27 bin 900 kahvehane, 840 dernek ve kooperatif eş zamanlı denetlendi.

Uygulamada 47 kişi gözaltına alındı, hakkında arama kararı bulunan 634 kişi yakalandı, bin 204 kişi hakkında idari işlem yapıldı. 117 umuma açık iş yeri, kooperatif ve derneğe idari işlem yapılırken, 56 iş yeri kapatıldı.

Koronavirüs salgını kapsamında maske takmamak, sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlaması tedbirlerine uymayan 2 bin 187 kişi hakkında idari para cezası, 3 kişi hakkında ise adli işlem uygulandı.

Denetimlerde 6 tombala makinesi, 4 sigaramatik, 3 kumar makinesi, 6 oyun makinesi, çok sayıda ateşli silah, çeşitli miktarda uyuşturucu ile çok sayıda kumar oynanmasına yarayan oyun kağıdı, pul, fiş gibi maddeler ele geçirildi.