Tuzla'da dün gece Singapur bayraklı 180 metre uzunluğundaki Hoegh Pusan isimli araba taşıyıcı gemi karaya oturdu. Herhangi bir kirliliğe yol açmadığı belirtilen kazadan sonra yardım çağrısında bulunan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tuzla demir sahasında karaya oturduktan sonra yardım çağrısında ve boş vaziyette olduğu öğrenilen gemiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kıyem-3 can kurtarma botu, Kurtarma-7 isimli kurtarma römorkörü sevk edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "180 metre boya sahip Hoegh Pusan isimli gemi, Tuzla demir sahasında karaya oturdu. Yardım talebinde bulunan gemiye, ivedilikle KIYEM-3 botu ve Kurtarma-7 römorkörü sevk edildi. Herhangi bir can, mal kaybı ve deniz kirliliği yaşanmadığı rapor edildi" denildi.

Öte yandan, İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Uzun süreden beri Tuzla demir sahasında bulunan 180 metrelik Singapur bayraklı Hoegh Pusan isimli yük gemisinin, gece 23.45'te demir tarayarak karaya oturduğu ihbarı alınmıştır. Olay nedeniyle yardım talebinde bulunan gemiye, ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kıyem-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu ile Kurtarma-7 isimli kurtarma römorkörü sevk edilmiştir. Olay sonrasında yapılan ilk kontrollerde; can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir."