CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısına karşı 10 Mayıs’ta yaptığı paylaşım nedeniyle Twitter tarafından hesabının askıya alındığını söyledi. Kasap, "İsrail’in bu insanlık dışı girişimi Uluslararası hukuka da insan haklarına da aykırı bir provokasyondur. Twitter hesabımızın askıya alınması bu gerçeği değiştirmeyecektir" diye tepki gösterdi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in aynı konuda yaptığı bir paylaşımını alıntı yaptığını söyleyen Kasap, “Doğu Kudüs’te, El-Halil'de, Ramallah'ta, Eriha'da ve Gazze'de zaten İsrail zulmü günbegün artarken 'İsrail'in dostluğuna ihtiyacımız var diyenler' sadece sahtekârlar, riyakârlardır. 'Olur final destination is Zionism' yazar BenGurion havalimanında” paylaşımında bulundu.

Twitter Kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hesabının askıya alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kasap, “Kudüs, üç semavi din için de kutsal bir kadim şehirdir. Bu şehirde yıllardır yaşayan Filistinli kardeşlerimiz evlerinden, topraklarından edilmek isteniyor. İsrail’in bu insanlık dışı girişimi Uluslararası hukuka da insan haklarına da aykırı bir provokasyondur. Twitter hesabımızın askıya alınması bu gerçeği değiştirmeyecektir” dedi.