Ayyıldız Hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP iktidarının Suriye meselesine yeni bir boyut kazandırmaya çalıştığını belirtirken, “Suriye’nin kuzeyinde tuttuğumuz bölge ilhak edilmek isteniyor. Burası küçük bir Afganistan. Heyet Tahrir el-Şam, El Kaide var. Burayı ilhak etmeye kalkmak Türkiye’nin yapısını tamamen değiştirmektir” dedi.

Mayıs ayında Ayyıldız Hareketi’ni kuran İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir'deki Kordon Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ayyıldız Hareketi kurucusu Özdağ'a, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Kurucular Kurulu Üyesi Ayla Ülük, Mesut Mercan ve Seyit Yücel de eşlik etti. Ayyıldız Hareketi’nin ağustos ayında partileşeceğini duyuran Özdağ, iktidar ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.

Özdağ, “Egemenliğe meydan okuyan emperyalizme karşı bir mücadele veriyoruz. Genellikle partiler kurulurken kurucu kadrolar Washington’u ziyaret ederler. Biz Türklerin önderlerini ziyaret ettik. 29 Mayıs’ta başlattığımız hareketimiz 26 Ağustos’ta partimizin kuruluşu ile sonuçlanacak. Bu sene Anadolu’ya gelişimizin 950’inci senesi ve büyük taarruzun da 99’uncu yılı. Gelecek 1000 yıl da buradayız diyerek partimizi kuracağız” dedi.

"2003 YILINDAN BERİ MİLLİ BİRLİK KRİZİ YAŞIYORUZ"

Türkiye’nin şu an eş zamanlı olarak dört kriz yaşadığını belirten Özdağ, şunları söyledi:

“Devlet, milli birlik, ekonomik ve sığınmacılar krizi… 2003’ten bu yana milli birlik krizi yaşıyoruz çünkü hükümet 2016’ya kadar FETÖ’ye teslim edildi. Şimdi diğer cemaat ve tarikatlarla devleti paylaştırıyorlar. Ülkede can ve mal güvenliği kalmadığı için devlet krizi yaşıyoruz. Şimdi çıkıp itiraf ediyorlar; iş insanlarını tehdit ediyorlar, muhalifleri dövüyorlar. Türkiye uluslararası bir mafya merkezi olduğu için, tek adam olduğu için, bilimi terk ettiğimiz için kriz yaşıyoruz. En son bilimi terk etmenin ve bilime savaş ilan etmeni sonucunda Marmara denizi ölüyor, ölen denize çözüm bulamıyorlar. Türk ekonomisinin tabutuna çakılacak son çivi olan Kanal İstanbul adlı proje ile Arap ve yandaşlara sermaye olarak sunuluyor. Devlet krizinden çıkmanın yolu Türkiye’nin bilimsel bir anlayışla yönetilmesidir ve bu devletin tekrar tek partinin değil tüm ülkenin olmasıdır."

Ümit Özdağ, AKP'nin FETÖ ile iş birliği yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri, bürokrasi, yargı, sermaye ve basın patronlarından intikam aldığını, bunu yaparken de adeta "düşman hukuku" uyguladığını belirtirken, "Biz bilim, birlik, barış diye yola çıktık. Mevcut ittifakların, kampların, cephelerin bir parçası olmadan ittifakı Türk milleti ile yapmayı seçiyoruz. Biz sadece bağımsız yargının yürütülmesini istiyoruz. Yargıda değil, yürütmede iktidara gelmek istiyoruz. İdari olarak da biz Erdoğan’ın bugün yaptığı intikam çalışmalarını yapmayacağız, çünkü kendimize Atatürk’ü örnek alıyoruz” dedi.

"TÜRKİYE'NİN YAPISINI TAMAMEN DEĞİŞTİRİR"

Mülteci sorununa da işaret eden Özdağ, şöyle konuştu:

“Yapılan açıklamalara göre; Türkiye 9 milyon Suriyeliyi besliyor. Bunlar bu ülkenin dünyada duyurduğu rakamlar. Bu paraları Recep Tayyip Erdoğan cebinden vermiyor. BM toplantısında bunu açıkladılar. Yediriyoruz, içiriyoruz, okullarımızla eğitiyoruz, hastanelerimizde tedavi ediyoruz. Türk esnaf vergi veriyor, Suriyeli esnaf vergi vermiyor. Sonunda Türk esnaf batıyor, Suriyeli gelip onların dükkanını satın alıyor. Şehitlerimizin evleri sıvasızken çıkıp Suriye’de beş yıldızlı evler yapıyoruz diyor. Aferin size, cebinizden veriyorsunuz. Bugüne kadar her biriniz Suriyeliler için bin dolar harcadı. Bir Suriyeli kadın 5.3 çocuk doğuruyor, bir Türk kadını 1.9... Kilis’te, Şanlıurfa’da nüfus dengeleri değişiyor. Sarı muhalefetin de üzerinde durmadığı bir durum; vatandaşlık veriliyor, AK Parti seçmen ithal ediyor. Rakamlar açıklananın çok üzerinde. Gerçek sayıyı açıklayacağız. Bunu ilk kez burada açıklıyorum; Saray, bu Suriye meselesine yeni bir boyut kazandırmaya çalışıyor. Suriye’nin kuzeyinde tuttuğumuz bölge ilhak edilmek isteniyor. O alanda 5 milyon 100 bin insan yaşıyor. Bu bölgede yapılan inşaatların, elektriğin, doğalgaz hatların, sosyal yardımların tamamı bölgenin ilhak politikasına ilişkin. AK Parti’nin üst düzey yetkilileri bunu bana anlattı. Burası küçük bir Afganistan. Heyet Tahrir el-Şam, El Kaide var. Burayı ilhak etmeye kalkmak Türkiye’nin yapısını tamamen değiştirmektir. Biz bunu engelleyeceğiz.”