İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bir binanın ikinci katındaki dairede çıkan yangında özel bir anaokulunda uzun süredir sınıf öğretmenliği yapan A.R.G. (43) hayatını kaybederken, 7 yaşındaki oğlu ağır yaralandı. "Eşimi ve çocuğumu ben öldürdüm" diye iş yerine not bıraktığı iddia edilen baba M.G. (47) ise intihar etti.

Emniyetten alınan bilgilere göre, Ümraniye ilçesinde Armağanevler Narlı Sokak'taki bir binanın ikinci katında bulunan dairede saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkan yangına müdahale eden ekipler içeride bir anne ve çocuğun olduğunu fark etti. Anne ve çocuğu ağır yaralı biçimde kurtaran itfaiye ekipleri, durumu polise aktardı. 

Yaralılara olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Ümraniye'de özel bir hastaneye kaldırılan, özel bir anaokulunda uzun süredir sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenilen A.R.G. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 7 yaşındaki K.G'nin ise yoğum bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Olay yerine sevk edilen polis, yangınla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. 

Komşularının verdiği bilgiye göre, yangında hayatını kaybeden A.R.G.'nin uzun süredir eşi M.G. ile boşanma aşamasında olduğu, sabah saatlerinde de evden kavga seslerinin yükseldiği öğrenildi.

Olay gerçekleştirdikten sonra baba M.G'nin eski iş yerini arayarak "Eşimi ve çocuğumu öldürdüm, köprüden kendimi atmaya gidiyorum" dediği öğrenildi. İddia edildiği gibi M.G'nin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde intihar ettiği deniz polisi tarafından cesedinin kıyıya çıkarıldığı tespit edildi. Ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, baba M.G'nin iş yerine bıraktığı not da dikkate alınarak, olayın yangın süsü verilmiş bir cinayet olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.