Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaklaşan Ramazan öncesi "İftar Sohbetleri" adıyla bir program dizisi hazırladıklarını belirterek, "İlahiyat Fakültesi’nde görevli hocalarımızın fikirlerini, tüm vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde sunmayı arzuluyoruz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının konuşmacı olacağı İftar Sohbetleri isimli bir program ile yurttaşlara Ramazan ayında İslamiyet'e dair bilgiler verecek. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı açıklanan programlar ile Kur-an’ı Kerim rehberliğinde iyi insan olma ve insana dair erdemlerin anlatılacağı belirtildi.

Programda sabır, iman, Ramazan, kültür, İslam, barış, nefisle mücadele, peygamber sevgisi, tevhid inancı, adalet, dünya ahiret dengesi ve ibadet konuları ile ilgili söyleşilerin yapılacağı ifade edildi.

HOTAR PROJEYİ ANLATTI

Daha önce üniversite içine açtırdığı manav tezgahı ile dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "İftar Sohbetleri" projesi ile ilgili bilgi verdi. Hotar şöyle konuştu:

"Pandemi koşullarında belki de iftar sofralarında bir araya gelemeyeceğiz. İftar programımız sayesinde her akşam sofranıza konuk olmayı istedik. Hazırladığımız bu programlar serisi ile İlahiyat Fakültesi’nde görevli, alanında değerli çalışmalara imza atmış hocalarımızın fikirlerini, tüm vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde sunmayı arzuluyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda yayınlayacağımız ve her akşam iftar sofralarınıza konuk olmamızı sağlayacak ‘İftar Sohbetleri’ programımızı keyifle izlemenizi diliyoruz” dedi.

Programın ilk bölümünün 13 Nisan Salı günü yayınlanacağı açıklandı.