Berkay VAROL

Fındıklı Belediyesi'nin kurduğu 'Tarımsal Meci Kooperatifi'nin satış merkezi 'Halkın Bakkalı' 1 Mart Pazartesi günü açılıyor. Üreticinin geleneksel tarım yöntemleriyle ürettiği, doğal ürünleri 'aracısız' bir şekilde halka sunmayı amaçlayan Halkın Bakkalı'nda, Türkiye'nin dört bir yanında üretilen ve kooperatifler üzerinden gelen ürünlere de yer verilecek. 

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Fındıklı Belediye Başkanı CHP’li Ercüment Şahin Çervatoğlu, Halkın Bakkalı’nın 1 Mart Pazartesi günü açılacağını belirterek, “Ülkenin dört bir yanındaki kooperatiflerimizden gelen ürünlerle ve Fındıklı halkının emek vererek ürettiği ürünlerin satılacağı ‘Halkın Bakkalı’nın açıyoruz ve halkın kullanımına sunuyoruz” dedi.

Çervatoğlu, Halkın Bakkalı ile yerelde üretilen doğal ürünlerin aracısız bir şekilde Fındıklı halkıyla buluşturmayı ve üreticileri desteklemeyi amaçladıklarını söyledi. Diğer taraftan ise Türkiye’nin dört bir tarafından üretici olan yurttaşlar kooperatifleşerek ürettiklerini yine aracısız olarak Fındıklı halkıyla buluşturmak olduğunu vurgulayan Çervatoğlu, “Halkın Bakkalı’nın içerisindeyiz. Burada gördüğünüz gibi zehirsiz bahçelerde, zehirsiz gıdalar, yani doğal gıdalar, geleneksel tarım yöntemiyle ürettiğimiz gıdaların halka sunumunu sağlayacağız" diyerek Halkın Bakkalı'nın ANKA'ya anlattı. 

Türkiye'deki üretimde kadın emeğine vurgu yapan Çervatoğlu, "Birçok yerde kadın emeği var. Kadın emeğinin değerlendirildiği ve bu emeğin gerçek değeriyle buluştuğu organizasyonu elbette örnek alarak biz de Fındıklı’da hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.