MEHTAP BELEN

Sayıştay raporu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bin 656 taşınmazın, vakıf, dernek ve kamu kurumlarına tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2020 Yılı İdare Faaliyet Raporu’na göre, bin 656 taşınmazın , 921’i Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilirken, vakıflara 258, Milli Eğitim Bakanlığı’na 202, üniversitelere ise sadece 14 taşınmaz tahsis edildi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Genel Müdürlüğün hizmet dağıtımı yaparken bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınmasının eşitlik ve adalet duygularını yaraladığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı İdare Faaliyet Raporu’na göre, bin 656 taşınmazın , 921’i Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilirken, vakıflara 258, Milli Eğitim Bakanlığı’na 202, üniversitelere ise sadece 14 taşınmaz tahsis edilmesi dikkat çekti.Raporda yer alan verilere göre, derneklere 57, belediyelere ise 114 taşınmaz tahsis edildi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Vakıflar Genel Müdürlüğün hizmet dağıtımı yaparken bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınmasının eşitlik ve adalet duygularını yaraladığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

CHP’Lİ GÖK, DİYANETE TAHSİS EDİLEN TAŞINMAZLARI SORDU

“Her devlet kurum ve kuruluşu gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü de yürüttüğü işlemlerde hukuki ve vicdani zorunlulukları gözetmek durumdadır” diyen Levent Gök, tahsis edilen taşınmazlara ilişkin Bakan Ersoy’dan şu soruların yanıtını istedi:

2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen taşınmazların hangi amaçlar için tahsis edildiğini ve güncel kullanım durumlarını açıklar mısınız? 2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen taşınmazların aylık kiralama bedellerini açıklar mısınız? 2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıflara, derneklere ve kamu kurumlarına tahsis edilen taşınmazların tahsis amaçlarını ve güncel kullanım durumlarını açıklar mısınız? 2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıflara derneklere ve kamu kurumlarına tahsis edilen taşınmazların aylık kiralama bedellerini açıklar mısınız? 2002 – 2020 döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf, dernek ve kamu kurumlarına tahsis edilen taşınmazların sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız? 2002 – 2020 döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hangi vakıf, dernek ve kamu kurumlarına, kaç adet taşınmaz tahsis edilmiştir? 2002 – 2020 döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf, dernek ve kamu kurumlarına tahsis edilen taşınmazlar hangi amaçlar için kullanılmıştır?