İstanbul içinde trafik yoğunluğunun düşürülmesi amacıyla ağır tonajlı vasıtaların şehir içindeki çevre yollarını kullanmalarının yasaklanmasına TIR'lar Mahmutbey Gişeleri kullanmaya devam ediyor. Denetim eksikliği dikkat çekerken, trafik çilesi sürüyor.

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda, 31 Mayıs'tan itibaren Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya yük taşımacılığı yaparak, İstanbul bölgesini transit kullanan araçların D100, TEM ve bağlantı yolları yerine, Kuzey Çevre Otoyolu'nu kullanarak geçiş yapmaları gerekiyor.

Alınan karar doğrultusunda, İstanbul'dan transit geçiş yapacak olan ağır tonajlı yük araçlar, Silivri-Kınalı Kavşağı'ndan Kuzey Marmara Otoyolu'na entegre olup Paşaköy Gişeler'den çıkış yaparak Pendik-Kurnaköy bölgesinden E80'e bağlanacaktı. Karara uymayan şoförlere cezai işlem uygulanacaktı.

Alınan bu kararla, İstanbul içinde trafik yoğunluğunun düşürülmesi, kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyordu. Ancak hiç de beklenildiği gibi olmadı. TIR şoförleri karara uymazken, trafik ekipleri de denetim yapmayınca trafik yoğunluğunda beklenen düşüş henüz sağlanamadı.

Mall of İstanbul AVM'nin önünde her gün TIR'lar nedeniyle kaos yaşanmaya devam ederken, Mahmutbey Gişeler'de ise trafik saatlerce tıkanıyor.