Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi, eski TBMM Başkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi.

17, 18 ve 19 ve 21. dönem milletvekili, Anavatan Partisi Genel Başkanı, 45. Hükümet İçişleri Bakanı, 47. Hükümet Başbakanı, 18 ve 21. Dönem TBMM Başkanı ve son olarak Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Yıldırım Akbulut, geçen yılın kasım ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. Yıldırım Akbulut için TBMM Şeref Kapısı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Yıldırım Akbulut için TBMM’de bugün düzenlenen törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile eski ANAP’lı bakanlar ve Akbulut’un yakınları katıldı.

Törende Yıldırım Akbulut’un damadı İsmail Kırca bir konuşma yaptı. İsmail Kırca, “Kayınbabamdı ama kayın kısmını atmıştık babamdı. Babalığın gereğini her zaman yapmıştı. Yanında olmaktan her zaman mutluluk duydum. Bize her zaman değer verdi” dedi.

İsmail Kırca’nın ardından konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şunları söyledi:

“Ölüm, yeni bir dönemin başlangıcı demek. Merhum Akbulut, ardından yazan, söyleyen gösteriyor ki seçkin, müstesna insanlardandı. Anavatan'da uzun yıllar devam etti. Turgut Özal'ın en yakın yol arkadaşı oldu. Parti genel başkanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde hizmet eden Akbulut, ömrünün son zamanlarında bile Yüksek İstişare Kurulu'nda ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etti. Dürüst kişiliğinden bir şey kaybetmeden hayatta kalmayı başaran Akbulut, hafızalarımızda böyle yaşamaya devam edecektir. Ayasofya'nın açılışına dünya gözüyle şahit olması çok müstesnadır. Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti.”

Konuşmalar ardından dua edildi. Akbulut’un naaşı, askerlerin omzunda top arabasına yerleştirildi ve Meclis Dikmen Kapı’dan uğurlandı.

Akbulut’un cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Devlet Mezarlığı’na defnedildi.