Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç, süresi dolduğu için bu görevinden alındı. Yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar getirildi. Özvar, YÖK Kanunu gereği; YÖK'ün önce üyeliğine, sonra başkanlığına seçildi. Saraç ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014 yılından bu yana sürdürdüğü bu görevinden, görev süresi dolduğu için alındı. Saraç'ın yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar getirildi.

Görev değişikliği kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bune göre Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Kanunu gereği Cumhurbaşkanı tarafından önce YÖK üyeliğine, sonra YÖK başkanlığına seçildi.

SARAÇ CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA 

Prof. Dr. Saraç ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı. Saraç, 2005-2014 yılları arasında YÖK üyeleği görevini yürüttü. 2010'da önce YÖK Başkanvekilliği'ne, 2014 yılında ise YÖK Başkanlığı'na olarak atandı. 

ÜNİVERSİTE RESMİ GAZETE'DE ÖNCE DUYURDU

Marmara Üniversitesi, Özvar'ın YÖK başkanı olarak atandığını gece saatlerinde, sosyal medya hesabından duyurdu. Ancak, paylaşım saatinde Resmi Gazete yayınlanmamıştı. Paylaşım kısa süre içinde silindi.

EROL ÖZVAR KİMDİR?

1966'da İstanbul'da doğan Prof. Dr. Erol Özvar; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1998'de Marmara Üniversitesi'nde doktora tezini sundu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapan Özvar, 15 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Özvar Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği yaptı ve Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği’nin idare kurulu üyesidir. Uluslararası iktisat tarihi kurumunun bilim kurulu üyesidir. İktisat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Erol Özvar evli ve üç çoçuk babasıdır.