Haber: FAHRETTİM ÖZTÜRK - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda anıldı. Yurttaşlar, Ata’ya minnetlerini sunmak için Dolmabahçe’ye akın etti. Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve 10 Kasım'da eşi ve çocuğuyla Dolmabahçe’yi ziyaret eden Belgin Girgin, duygularını “Yaşadığımız çok farklı bir duygu. Kelimelerle bile anlatılmıyor. 9’u 5 geçe hayatın akışının durması çok güzel bir duygu. Gözlerim de doldu, ağladım o anda” sözleriyle aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yurdun her köşesinde saygı ve minnetle anıldı. Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı’na Ata’ya minnetlerini sunmak için binlerce yurttaş akın etti. Yediden yetmişe, Ata’nın hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na gelen yurttaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

“BÜTÜN İNSANLARIN, ÇOCUKLARINA ATATÜRK’Ü SEVDİRMELERİNİ İSTİYORUM”

Dolmabahçe’ye gelen yurttaşlar, duygularını ANKA Haber Ajansı’yla paylaştı. Minik Elif Zühre Çelik, Atatürk’ü sevdiğini söyleyerek, “Bugün 10 Kasım olduğu için Atatürk’ü görmeye geldik. Atatürk’ü sevdiğimi hissediyorum” dedi. Elifin babası ise “Bütün insanların, çocuklarına, gelecek kuşaklara Atatürk’ü sevdirmelerini ve yüreklerinde yaşatmalarını istiyorum” diye konuştu.

“GÖZLERİM DE DOLDU, AĞLADIM O ANDA”

Almanya’da yaşayan ve ailesiyle birlikte tatil için Türkiye’ye gelen Belgin Girgin, “Bugün kalkar kalkmaz o duygularla, yani yaşadığımız çok farklı bir duygu. Kelimelerle anlatılmıyor aslında. O 9’u 5 geçe hayatın akışının durması, insanların durması zaten saygı çerçevesinde çok güzel bir şey, çok duygusal. Gözlerim de doldu, ağladım o anda. Buraya gelene kadar da Atatürk’ün sesiyle gelmek, onu yaşamak çok farklı bir duygu. Şimdi içeriye gireceğiz, onu anacağız. Anlatılacak gibi değil. Bizim görevimiz de zaten yeni nesillere bunu aktarmak, aşılamak” dedi.

"BUNU ÇOCUKLARIMIZA AŞILAYALIM"

Belgin Girgin'in eşi Burak Girgin ise “Biz Almanya’da yaşıyoruz. Şansa da böyle bir günde Türkiye’de olmak nasip oldu. Bugünü Dolmabahçe’de geçirelim dedik. Atamızı analım dedik. 9’u 5’te de dışardaydık. Çok farklı bir duygu, ‘Anlatılmaz yaşanır’ derler ya gerçekten öyle bir şey. Bunu çocuklarımıza aşılayalım, genç nesile Atatürkçülüğün ne kadar kıymetli olduğunu, bizim için ne kadar önem taşıdığını ilerideki gençliğimiz de bilsin” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ. CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İbrahim Arslan, “Atatürk olmasaydı zaten Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey yoktu. Atatürk’ün fabrikasından emekliyim, Şişe Cam Fabrikası'ndan. Her 10 Kasım’da çıkardık, Atatürk’ü anardık. Benim torunum oldu. Ata koydum ismini. Elimizden geleni yapacağız. El birliğiyle, güç birliğiyle. Birlikte hareket edeceğiz. Mümkün olduğu kadar Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Cumhuriyet bizim, gelecek bizim” dedi.

“ONUN BULUNDUĞU BİR YERDE BULUNMAK BİLE NE KADAR GÜZEL BİR ŞEY”

Eskişehir’den Ata’ya minnetlerini sunmaya gelen Helin Ceren Ulutaşçı ise şunları söyledi: “Her sene gelmeye çalışıyoruz. Buraya gelemesek de Anıtkabir’e gitmeye çalışıyoruz. Her sene gitmeye çalışıyoruz her fırsatta. Zaten bir gün var Atamızı anabileceğimiz. Gençlik olarak yapabileceğimiz şeyler sınırlı zaten. Elimizdeki her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Zaten onun bulunduğu bir yerde bulunmak bile, o atmosferi tatmak bile ne kadar güzel bir şey. Onun için gelmeye çalışıyorum böyle zamanlarda.”

“BU ÜLKEYİ YAŞANIR HALE GETİRDİĞİ İÇİN”

Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencisi Alaz Güngör, “Her sene buraya gelmeye gayret ettim. Bugün çok önemli bir gün benim için. Bu ülkeyi, burada yaşanır bir hale getirdiği için Atatürk’ü her zaman ziyarete gelmeyi en doğrusu olarak düşünüyorum” dedi.