Aydın’da balıkçı esnafı geçen seneye oranla haldeki fiyatların artış göze çarpıyor. Fiyat artışının arkasında ise iklim krizi ve artan maliyetler var. Havaların yeteri kadar soğumaması ve mevsimsel dengesizlikler balıkların artışını da engelliyor.  Üretimi iklim krizi, tüketimi ise enflasyon oranları etkiliyor. Balıkçı esnafı ürünlerinin yeterince satılmamasını ise enflasyona bağlı olarak alım gücünün düşmesine yordu. Geçen seneye oranla balık tezgahlarındaki alım %30 azaldığı kaydedildi.  Dar gelirli vatandaşların gözdesi ise yine hamsi… Bu sene hamsileri Didim’den alan balıkçı esnafı “Karadeniz hamsisi Karadeniz’dekilere anca yetiyor” dedi. 

Akvaryum Deniz Ürünleri çalışanlarının ifadeleri ise şöyle;
 “En çok talep Hamsi, Sardalya ve İstavrit o tür balıklara var. Fiyatlar geçen seneye göre %10-%15 arttı. Bunun sebebi her şeyin fiyatının yüksek olması, her şeyin fiyatı 3’e katlandı. Hamsi fiyatları geçen sene 15-20 TL arasıydı bu sene 25-30 TL. Hamsi Ege bölgesine Karadeniz’den gelemiyor çünkü Karadeniz balığı Karadeniz’e anca yetiyor zaten. Bizim buraya Didim balığı geliyor” 


Balıkçı Yusuf :”Bu seneki balık fiyatlarından umutlu değilim. Sezon başında balıklar boldu fiyatlar gayet uygundu. 15-20 liraya küçük balık Hamsi, Sardalya satıyorduk şimdi ise fiyatlar 30-35 lirayı buldu. Büyük balıklar için daha kötü, daha pahalı ama şundan 10-15 gün sonra bol çıkarsa fiyatlar düşer. Fiyat artışının bir diğer sebebi de havaların soğumaması… Havalar soğumuş olsaydı Hamsi çıkardı, İstavrit çıkardı. Bugün fiyatların 20-30 lira olmasının sebebi balıkların az olması. Balık az alım da az. Türkiye’nin enflasyonun yüksek olmasından dolayı insanların alım gücü zayıf maalesef. Geçen seneye göre alım %30-%40 arasında değişti.  “

Fiyatlar ise şu şekilde; 
Hamsi KG 25 TL 
İstavrit KG 25 TL 
Sardalya KG 25 TL 
Kopez KG 25 TL 
Uskumru KG 30 TL 
Lüfer KG 140 TL 
Kalkan KG 200 TL  
Norveç Somonu KG 110 TL 
Somon KG 140 TL 
Kaya Levreği KG 120 TL