Çiftçilerin, Ziraat Bankası'na olan borçları nedeniyle mağduriyeti sürüyor. İzmir Kiraz’da çiftçilik yapan Mehmet Kani, “Biz bu tarım kredileri alıp yemedik. Gidip medya satın almadık, toprağa gömdük. Tohum aldık, ilaç aldık. Sulama kuyusu açtık. Önce gidin Demirören Medya’ya verdiğiniz 750 milyon dolar krediyi tahsil edin. Sonra gelin çiftçiden para istemeye yüzünüz olsun" dedi.

İzmir Kiraz'da çiftçilik yapan Mehmet Kani, Ziraat Bankası'na 241 bin lira tarımsal kredi borcu olduğunu söyledi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Çiftçi Mehmet Kani, “Çiftçiye gelince gece gündüz telefondan arıyorlar, ‘Gelin yapılandırma yapın, haczedeceğiz, icraya vereceğiz.’ Önce gidin Demirören Medya’ya verdiğiniz 750 milyon dolar krediyi tahsil edin. Yeter artık, çiftçinin canı burasına geldi” dedi.

"BİZ BU KREDİLERİ ALIP YEMEDİK MEDYA SATIN ALMADIK, TOPRAĞA GÖMDÜK"

Aldıkları tarım kredilerini “yemediklerini”, tarımsal ihtiyaçları için kullandıklarını söyleyen Kani, “Biz bu tarım kredileri alıp yemedik. Gidip medya satın almadık, toprağa gömdük. Tohum aldık, ilaç aldık. Sulama kuyusu açtık” dedi. Kani, “Önce verdiğiniz 750 milyon dolar krediyi tahsil edin ondan sonra gelin çiftçiden para istemeye yüzünüz olsun. Bizim sabrımızı sınamayın” diye konuştu.

"ÇİFTÇİLERİMİZ İCRALIK DURUMA GELMEYE BAŞLADI" 

Şanlıurfa Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ise, Ziraat Bankası’ndan çiftçilere verilen tarımsal kredilerde faizli ya da faizsiz herhangi bir erteleme kararının hala çıkmadığını söyledi. İpar, ANKA’ya; “Çiftçilerimizin borç ödeme dönemleri gelmiştir. Şu anda bu genelgenin geç çıkması her geçen gün borç vadesi gelen çiftçilerimiz zor duruma giriyor. Çiftçilerimiz icralık duruma gelmeye başlamıştır” dedi.

Çıkması gereken genelgenin bütün çiftçileri kapsamasının önemli olduğunu söyleyen Hikmet İpar, “Yapılandırılmış borçlar icraya giden borçlar dahi bu kapsama alınmalıdır. Bu durumda çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmiş olacaktır” dedi.