Artan kira ve yurt zamları üniversite öğrencilerini zor durumda bırakırken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada cemevlerinin kapılarının öğrencilere açıldığını duyurmuştu. Aydın Cemevi de öğrencilerin barınma sorunun giderilmesi için ilk adımı attı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

 “EN AZ 16 ÖĞRENCİ KALACAK”

Aydın Cemevi Başkanı Dr. Rıza Akdeniz öğrenciler için dönüşen misafirhanelerden bahsederek “ en az 16 öğrenci için bir misafirhaneyi hazır hale getirip, öğrencilerimizin tüm yıl boyunca kalabileceği yer haline getirmeyi planlıyoruz. Bu yüzden ekonomik kaynak ayarlamaya çalışıyoruz, zaten valilikten bir kısım kaynak gelecek” dedi. Başkan Akdeniz öğrencilerin kalacak yeri hakkında verdiği bilgilerde “çocukların ders çalışacağı bir kütüphane olacak, odaların tuvalet banyosu içinde aynı otel odası gibidir. Yemek yapacakları yerleri de olacak öğrencilerimizin” ifadelerini kullandı.
 
2 EKİM’DE KAPILARIMIZ AÇILIYOR

Köşk Cemevi Kültür ve Alevi Derneği Başkanı Yasin Koçak “Köşk Cemevi’nde 10 öğrencilik yer var, şu anlık 2 erkek öğrenci başvurdu. 2 Ekim’de öğrencilerimiz gelmeye başlayacak. Nazilli’de 40 kişilik yer var ama oraya henüz başvuru olmadı. Öğrencilerimiz dışarıda kalmasın diye kapılarımızı açıyoruz“ dedi.