Ziyarette, Söke'de her iki kardeş kooperatif olarak 2017 yılında gerçekleştirdikleri arsa ihaleleri üzerinden son günlerde bazı çıkar gruplarının güdümündeki kişilerce karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirten Başkan Ene, "Söke'de TARİŞ kooperatiflerinin arasına nifak sokmak için yalan haberler yapılıyor. Bu haberleri yapan sözde basın mensuplarını kınıyorum" dedi.

"SAÇMA SAPAN KIYASLAR UYDURUYORLAR"

Başkan Özer'e pamuk alım sezonu öncesinde hayırlı sezonlar dileyerek desteklerini ileten Başkan Ene, "Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi olarak bu sezonda da piyasada belirleyici rol üstleneceğinizden şüphemiz yok. Ortaklarınıza ve üreticilere bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum" dedi. Başkan Özer'e 2017 yılında gerçekleştirdikleri ihale sonrasında yapılan arsa satış sözleşmesiyle ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Ene, "Aynı yıl içinde sizin şeffaflık içerisinde yaptığınız ihaleyle bizim yaptığımız şeffaf ihalenin kıyaslanmasında art niyet vardır. Bizim bir kere biz daha karlı çıktık siz zarar ettiniz gibi bir düşüncemiz ve söylemimiz de asla söz konusu olamaz. Birilerinin aslı astarı olmayan iddialarla böyle saçma sapan kıyaslar uydurup her iki kardeş kooperatifimizin arasına nifak sokmaya çalışmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

"KİMLERİN NEDEN SALDIRDIĞINI İYİ BİLMEKTEYİZ"

Konuyla ilgili detaylı açıklamada bulunan Başkan Ene, "Kardeş kuruluşumuz Söke pamuk Tariş kooperatifine son günlerde sistematik bir takım kendini bilmez hadsizler tarafından saldırılar yapılmakta olup tarafımızdan üzüntüyle izlenmektedir. Son dönemde pamuk Tariş kooperatifimizin yıllar önce o günkü kurdan 10 milyon dolar bedelle sattığı taşınmazın satışına ilişkin bilir bilmez maksatlı beyanlara kooperatifimizin de adı karıştırılmaktadır. Kardeş kuruluşumuz ise arazisi çok daha büyük olduğu için inşaatların süresi, konutların satış hızı, satılamayan konutların emlak vergi yükü gibi birçok faktörü ve ödenmek zorunda olan geçmiş dönemden gelen yüklü kredi borçları düşünüldüğünde karlı değil uzun vadede zararlı ve riskli bir tercih olacağı açıktır. Çiftçinin güvencesi olan kooperatiflere kimlerin neden saldırdığını gayet iyi bilmekteyiz, her zaman ve her platformda çiftçi kuruluşu olan Söke Pamuk TARİŞ kooperatifinin ve yönetim kurulunun yanında olduğumuzun bilinmesini önemle kamuoyuna saygılarımızla duyururuz" ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

"Pamuk Kooperatifimiz bize göre çok doğru ve yerinde bir kararla ticari imarlı taşınmazını elinde tutarak taşınmazı satma suretiyle değerlendirdi" diyen Başkan Ene, "Ne kadar doğru bir karar verildiği bu satıştan sonra şahlanıp tekrar eski günlere dönülmesiyle de ortada. Pamuk Kooperatifinin güçlenerek artık piyasanın belirleyici aktörü olması da çok açık bir şekilde görülmektedir. Bize ait arazinin kardeş kuruluşumuzun arazisinden daha küçük olması bizim açımızdan kat karşılığı inşaat sözleşmesi daha uygun olacağı kanaatiyle sözleşmemizi yaptık. Bu nedenle kıyasa tabi tutulmamızı dahi kabul etmiyor, bu akla mantığa sığmayan kıyaslamalar üzerinden her iki kardeş kooperatif arasına nifak sokma çabalarını da şiddetle kınıyoruz" dedi.