Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesinin Aydın Şehir Hastanesi yolunu yapmadığını iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Bakan Karaismailoğlu’nun iddialarını çürüttü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şehir hastanesi yolunu yapmak için başvuruda bulunduğunu ancak “yolun” Bakanlığa takıldığını söyledi. Şehir hastanesi yoluyla ilgili planın belediye tarafından yapıldığını ve Aydın Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iki kere onaylandığını belirten Bülbül, ancak Tarım Bakanlığı’nın yolun yarısından fazlasının planını iptal ettiğini belirtti.

CHP’li Bülbül açıklamasına şöyle devam etti:

“Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yani Tarım Bakanlığı tüm kurumların teknik olarak uzlaştığı kamu yararı kararını beğenmedi. Ortaya yüzde 60’ları bulan DOP oranlı bir ucube çıktı. Yani uygulanamaz bir düzenleme. Yasa yüzde 45’ten fazla olamaz dediği için. Bu sürecin tamamlanamama nedeni, ortada bir imar yolu olmamasına rağmen Aydınlılar için bir hizmet olması sebebiyle canla başla çalışan ve işin oluru için uğraşan sonunda bir proje çıkaran Aydın Büyükşehir Belediyesi değil, Tarım ve Orman Bakanlığı’dır. Sayın Bakan bir suçlu arıyorsa önce aynaya sonra Tarım ve Orman Bakanlığına baksın. Hesabı Tarım ve Orman Bakanlığından sorsun. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanının açıklamaları talihsizlik olduğu kadar tam bir cehalet örneği. Kendisi anlaşılan süreçten hiç haberdar değil. İnsan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca, böyle sözlerinin altında kalır.”

CHP’li Bülbül, Bakan Karaismailoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı görevinde olduğu dönemde yolsuzluk yaptığına dair iddiaları ve Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak adlandırılan Ankara-İzmir hızlı tren ihalesindeki usulsüzlükleri hatırlatarak, “Olmayan bir işi olmuş gibi göstermek Sayın Bakanın huyu anlaşılan. Genel sekreter yardımcılığı yaptığı dönemde de olmayan bir işi olmuş gibi gösterip, tutanak tutulmuş, paralar verilmiş ama ne ihale var ne bina. Sayın Bakan hangi makamda olursa olsun huyu hep aynı kalmış. Oda olmayanı olmuş gibi göstermek. Kendisine tavsiyem başarılı çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesive CHP’li belediyeler üzerinden yalan, tutarsız, asılsız siyaset yapmasın.” dedi.