Mardin’in Derik ilçesinde saat 17.00 sıralarında feci bir kaza meydana geldi. 

Gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise gübre yüklü başka bir TIR, hızla kalabalığın arasına daldı.

Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. 

Feci kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini belirtti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Katliam gibi kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye hareket etti. Gece saatlerinde bir açıklama yapan Soylu, şu ifadeleri kullandı;

"İki TIR’ın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle birlikte soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimiz bu konudaki çabanın içerisindedirler. İnsanın boğazı düğümleniyor. Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyecek sözü kalmıyor. Hem Cumhuriyet Savcılığımız hem kolluk güçlerimiz soruşturmayı sürdürüyor. Kazazedelerimiz ve ailelerimizin yanındayız."