10 yıl önce çalıştığı yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu parmaklarının bir kısmını ve bacaklarını kaybeden Ramazan Aslan (43), yürüme umuduyla yaşıyor. 150 bin liralık protez bacaklarla yürüme şansı olan Aslan, sokak sokak su satıyor; yetkililerden de yardım bekliyor.

OLAY

10 yıl önce Sivas-Aydın seferi sırasında yoldaki aşırı buzlanma dolayısıyla 43 yaşındaki Ramazan Aslan’ın kullandığı otobüs 70’inci kilometrede kaymaya başladı. Olası bir kazaya karşı otobüsün lastiklerine zincir takmak için araçtan inen Aslan, muavine lastiklerin altına takoz koymasını istedi. İddiaya göre takoz koymayı geciktiren muavinin hatası sonucu otobüs bir anda uçuruma doğru kaymaya başladı. Otobüsteki 10’u çocuk 50 yolcunun hayatta kalabilmesi için kendini feda eden Aslan, kendini lastiklerin altına attı. Bacakları takoz görevi gören Aslan otobüsün uçurumdan yuvarlanmasını önleyerek yolcularının hayatta kalmalarını sağladı. Hava muhalefetinden dolayı yardımın geç ulaştığı kaza yerinde Aslan, -16 derece soğukta yaklaşık 6 saat kurtarılmayı bekledi. Kazada iki bacağı ve 5 el parmağı kesilmek zorunda kalan ve 3 yıla yakın süre hastanede tedavi gören Aslan o günden sonra hayatını engelli bir vatandaş olarak sürdürmeye başladı.

SOKAK SOKAK SU SATIYOR

Yeniden yürüyebilmek için Atatürk Kent Meydanı’nda akülü tekerlekli sandalyesinin arkasında yaptırdığı kasa ile su satıyor. Yürüyebilmek için gerekli olan protezin 150 bin TL değerindeki parasını biriktirmeye çalışan Aslan, hayırseverlerden destek bekliyor. Aydın Valiliği onaylı yardım hesabı bulunduğunu söyleyen Aslan, "Tek istediğim yürüyebilmek. Kimseden herhangi bir başta beklentim yok. Dostlarımla kucaklaşabileceğim gününü iple çekiyorum" dedi.

PROTEZ TAKILIRSA YÜRÜYEBİLECEK

Yolcularının hayatlarını kurtarmak için kendi bacaklarını feda ettiğini ve yine olsa hiç düşünmeden yine aynı şeyi gözünü kırpmadan yapacağını ifade eden Aslan, " Doktorlar protez takılırsa yürüyebileceğim söyledi. Ama maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı bu protezleri taktıramadık. Sağ olsunlar Aydın Valiliği Vakıfbank’ta bir yardım hesabı açtı. Paranın toplanmasını ve proteze kavuşacağım günü iple çekiyorum. Hayırsever vatandaşlardan desteklerini bekliyorum" dedi.

“BİR ADIM BİLE ÇOK DEĞERLİ”

Atatürk Kent Meydanı’nda su satarak protez parasını biriktirmeye çalışan Aslan, "İnsanları yürürken gördüğümde, bir adımın bile ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Yürümek benim için ayrı bir güzellik olacak. Ben de normal insanlar gibi yürümek istiyorum. En azından evdeki kişisel ihtiyaçlarımı kendim karşılayabileyim. Su satarak bu paranın birikmeyeceğinin bilincindeyim ama bir amacım var. " diye konuştu.