Kırşehir’de iki üniversite mezunu Hazal Çiğdem Şekertürk, işsizdi, çaresiz kaldı ve pastacı çırağı olarak çalışmaya başladı. Ailesiyle birlikte kalmak zorunda olan Şekertürk, ne iş bulsa çalışıyor ve ailesine destek olmak için süt sağıyor.

Hazal Çiğdem Şekertürk’ün yaşam hikayesini Türkiye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaşmasının ardından duydu. Şekertürk, Kırşehir'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na iki üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamadığını ve işsizlik nedeniyle 30 yaşında olmasına rağmen evlenmeye de cesaret edemediğini anlattı.

Şekertürk, muhasebe ve işletme mezunuydu ve çaresizlik onu pastacı çıraklığına yöneltti. Ailesiyle birlikte kalan Şekertürk, şimdi ne iş bulsa çalışıyor, inek ve keçi besleyen ailesine destek olmak için süt sayıyor. Şekertürk, yaşam öyküsünü  anlattı:

“İki üniversite mezunuyum ve şu an üçüncü üniversitemi okuyorum. Her diplomalı gibi işsizim. Çeşitli bilgisayar programları kurslarına gittim. İş görüşmesine gittiğimde en az 3 yıl tecrübe istediler. Cumhurbaşkanı, milletvekili seçilenlerin tecrübesi yoktu. Ben de görüşmelerde ‘Yaparım, bir kere göstermeniz yeterli’ dedim, ‘Evin uzak’ gibi bahanelerle ret cevabı aldım. Kırşehir’deyim ailem kalıyorum. Onlara destek olmak için keçi, inek sağıyorum.”

‘PASTACI ÇIRAĞI OLARAK ÇALIŞTIM’

“İstanbul İSMEK’te pastacı çırağı kursuna yazıldım. Kurs bittikten sonra pastane firmasında pastacı çırağı olarak çalıştım. İş kazası geçirdim. Pandemi patladıktan sonra da ailemin yanına döndüm.”

‘YENİ MEZUNLARA FIRSAT VERİN’

“Her şehre üniversite açılıyor ama benim gibi kardeşlerim iş bulamıyorlar. İşverenlere sesleniyorum, yeni mezun olan arkadaşlarımızı tecrübesi yok diye geri çevirmeyin. Onlara şans verin. Yeni mezun benim gibi arkadaşlarıma fırsat verin.”