Efeler’de yaşayan 39 yaşındaki Berrin Tanış, sosyal medya paylaşımı ile içerisinde bulunduğu maddi manevi çıkmazı anlatarak yetkililerden destek istedi. 10 yıl gazetecilik 5 yıl özel sektörde müşteri danışmanlığı ve 4 yıl da tıbbi sekreterlik yapan Tanış,  “Benim asıl mesleğim tıbbi sekreterlik. Yıllar önce işimden atılmamın sebebi, başımın kapalı olmaması ve topuklu ayakkabı giymek gibi bahanelerdi. Bugün mesleğimi icra etmek, sağlık sektöründe var olmak istiyorum. Mesleğimi yaparken mutlu ve huzurluydum. Ama şimdiki halime kendim bile tahammül edemiyorum. Ülkemde kadın haklarını savunmada bu kadar çok söz söyleyen varken benim intiharı düşünmem çok yorucu geliyor. Haketmediğimi düşünüyorum. Sadece benim değil bütün kadınların bu duruma düşmesi kabul edilebilir değil. Biz insanca, iyi yaşamı savunmalıyız. İstemeliyiz. Ülkemizde iyi yaşamak herkesin hakkı elbette ama madem sosyal devlet, belediyecilik veya yönetim anlayışı var; o zaman bizim bu kadar zorda kalmamamız lazım. “ dedi.
 

“DİLENMİYORUM, İŞ İÇİN DİRENİYORUM”
5 aydır işsiz olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Tanış, “ İşsizlik sürecim çok zor geçiyor. Sürekli arkadaşlıklarımdan borç almak durumundayım. Onlar da iyi niyetinden ‘borcunu düşünme, çalışınca ödersin’ dese de bu benim kabul edeceğim bir mesele değil. Kaldı ki benim yardıma değil işe ihtiyacım var. Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ediyor ve onurlandırıyorlar. Ancak hayatta kalmam, yaşamımı idame ettirmem için işe ihtiyacım var. Ben çalışmak ve kendi paramı kazanmak ve öyle yaşamak istiyorum. Açıkçası ben dilenmiyorum, iş için direniyorum. Mesleğimi yapmak için iş istiyorum. Tıbbi sekreterlik işime devam etmek istiyorum.” diye konuştu.

 

“İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNMEM BENİM AYIBIM MI?”
Sosyal medyadaki “ Eylül ayından beri işsizim kiramı ödeyemiyorum kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemiyorum tıbbi sekreterim. Aydın da tek başıma yaşıyorum ve artık intihar etme noktasına geldim geçinemiyorum lütfen sesimi duyun lütfen iş istiyorum sadece iş” paylaşımından sonra bazı kurum ve kuruluşlardan kendisine dönüş sağlandığını anlatan Berrin Tanış, “İntiharı düşünmek benim ayıbım mı?” diye sordu. Yetkililere seslenen Tanış, “Artık bir iş sahibi olmak için bir tanıdığınızın yani dayınızın olması gerekiyor. Süreç o kadar zor ki bir yerde sürekli çalışmak olanaksız. Benim tek bir isteğim var; o da iş. Nasıl ki bir mülkü amir, belediye başkanı veya her kimse. Kızını çocuğunu tanıdığını bir yere yönlendirirken referans olurken ‘ benim kızım’ diyorsa; bana da öyle baksınlar. Kendi kızları çocukları gibi davransınlar. Zaten tek başına bir kadın olarak yaşamak zor, hatta olanaksız. İçinde bulunduğum bu çıkmazdan kurtulmak ve normal yaşamıma dönmek istiyorum. Gülen yüzüm yok artık, aynaya bile bakmak istemiyorum. Ben neşeli huzurlu ve mutlu bir kadındım. Ama bugün bakın neler konuşuyoruz. Benim bu hale düşmemin tek sebebi ben değilim. Sistemde benim böyle olmama kim sebepse kendisini sorumlu hissetmeli ve yardım etmelidir.” dedi.