HABER: AYŞE YILMAZ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde bu yıl 25’inci kez müzikseverlerle buluşturulan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması sonuçlandı. Büyük jürinin değerlendirmesine dijital oylamanın sonucun da eklenmesiyle Altın Güvercin’i Merve Demirci  "Birdenbire olmaz" bestesi ile kazandı. 



Yarışmanın ikincisi, "Bekle Efendi" bestesi ile Hakan Kartal, üçüncü ise " Hisset Bestesi" ile Gözde Yüksel Çetin oldu. Yarışmacılar para ödüllerini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan aldı. 



Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Sertap Erener de şarkıları ile finale damga vurdu. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın görkemli final gecesi Özer Türk Stadyumunda düzenlendi. Final gecesinin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 183 eser arasında büyük finale kalmış 10 esere başarılar diledi.

Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in sunumuyla başlayan final gecesinde 10 finalist, Altın Güvercin Yarışma Koordinatörü Ali Rıza Türker, Keman Virtüözü Canan Anderson, Besteci-Orkestra Şefi Hakan Süersan, Eğitimci–Piyanist Mine Mucur, Aranjör Ozan Bayraşa, Besteci-Söz Yazarı Dr. Selahattin Erhan, Gazeteci-Müzik Eleştirmeni Sinem Vural’dan oluşan jüri üyeleri önünde bestelerini seslendirdi.

ONUR ÖDÜLÜ FATİH ERKOÇ’A

Finalistlerin eserlerini seslendirmelerinin ardından KUSAV Yönetim Kurulu Başkanı Levent Köylü yaptığı konuşmada Altın Güvercin Beste Yarışmasının müzik dünyasına, kültüre ve sanata katkısını anlattı.

1986 yılında düzenlenen 1. Altın Güvercin Beste Yarışması'nda 'Yol Verin A Dostlar' isimli beste ile birinci olan Fatih Erkoç’a KUSAV Onur Ödülü, KUSAV Başkanı Levent Köylü tarafından verildi. Ünlü sanatçı ödülünü aldıktan sonra 'Yol Verin A Dostlar' şarkısını seslendirdi.

Final gecesinde Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Sertap Erener, sesi, yorumu ve sahne performansı ile dinleyicilere muhteşem bir gece yaşattı.