HABER: EKİN KORKMAZ – DENİZ ZOR
54. Kütüphane Haftası (29 Mart-4 Nisan 2021) kapsamında 2020’de en çok kitap okuyan 3 kişi ödüllendirildi. Kitap kurtları ödüllerini Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer’in elinden aldı. Öte yandan İl Halk Kütüphanesinin envanterine kazandırılan 5 bin kitap da düzenlenen sergi ile okuyuculara tanıtıldı.

Aydın’ın kitap kurtları Mesut Gümüş, Elif Nur Ateş ve Kerem Demir 2020’de en çok okuyanlar listesinin başında yer aldı. Kütüphane Haftası etkinliklerinde bir araya gelen kitap kurtları çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

ÖDÜLLERİ TUNCER VERDİ

Aydın İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Yetişkin kategorisinde Mesut Gümüş, genç kategorisinde Elif Nur Ateş ve çocuk kategorisinde Kerem Demir, ödüllerini Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer’in elinden aldı.

“AYDINLILAR OKUMAYI SEVİYOR”

İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, kütüphanenin envanterine 5 bin yeni kitap eklendiğini belirterek, Aydınlıların okumayı sevdiğini ve hizmetlerin devam edeceğini aktardı. Tuncer konuşmasında, “Pandemi, turizmde olduğu gibi kültürel alanda da etkisini gösterdi. 2019 yılında 250 bine yakın üyemize hizmet veren Aydın İl Kütüphanemiz 2020 yılında 100 bine yakın üyemize hizmet verdi ama 2021 yılı için daha da umutluyuz. Aydın halkı okumayı seviyor, özellikle entelektüel birikim anlamında belki de Türkiye’nin önde gelen halklarından biri. Biz de kütüphanemizin hem envanterini hem de çeşitli destek uygulamalarla popülerliğini güncel tutacak uygulamaları gerçekleştiriyoruz.

5 BİN YENİ KİTAP KÜTÜPHANE RAFLARINDA

Bugün de toplam 5 bin civarında çoğunluğu roman olan yeni kitabımız kütüphane envanterine kavuşturduk. Bugünden itibaren Aydın halkının okuması için hizmete sunuldular. Biz en iyiyi üretmek noktasında durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Aydın İl Halk Kütüphanesi de bu kapsamda özelliği bulunan bir kütüphane. 1956 yılında kurulmuş ve o günden bu güne kadar çok güzel hizmetlerde bulundu. Bundan sonra da başarı ve güncellenen koleksiyonuyla halkın hizmetinde olmaya devam edecektir.” dedi.

“GÜNDE 70 KİTAP ÖDÜNÇ VERİLİYOR”

Pandeminin ziyaret oranları düşürdüğünü söyleyen Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akman, “Günlük kullanıcı sayımız 150 ile 250 arasında değişirken, günlük verilen ödünç kitap sayımız ise ortalama 70 kitap. Tabi ki bu pandemi süreci ile düşen rakamlarımız ama daha önceleri bu rakamların 3 kata kadar çıktığını gördük.” dedi.

“HER GÜN OKUYORUM...”

Yetişkin kategorisinde ödül alan Mesut Gümüş, “ Yaşım itibariyle kitap okumaya zamanım oluyor. Ben de günde en az 200 sayfa kitap okuyorum. Okumayı seviyorum. ” dedi.

KATILIMCILAR

Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akdam, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız.