Kuşadası Belediyesi tarafından 6 yıl aranın ardından yeniden düzenlenen 24. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda onur ödülüne layık görülen gazeteci yazar Ali Rıza Türker, İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen imza gününde okurları ile buluştu. Türker, yerel yönetimlerin sanata ve sanatçıya verdiği desteğin önemine değindikten sonra Başkan Ömer Günel ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV] yönetimine teşekkür etti. 

Altın Güvercin Beste Yarışmasının yaratıcısı ve bugüne taşınması konusunda büyük emekleri bulunan Ali Rıza Türker, “Altın Güvercin’in Uçuşu” kitabının hikayesini İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen imza gününde anlattı. Okurları ile sohbet eden, anılarını paylaşan Türker, “Kitabım iki bölümden oluşuyor. Bir Daha Yaşarsam İki Olsun ve Altın Güvercin'in Uçuşu. Hikayelerim yaşam mücadelesinden hiç yılmayan bir idealistin hikayesi. Kimi zaman hüzünlendiren kimi zaman heyecanlandıran bir seçim yaptım. Edebiyat alanında yazdığım kitap türüne otobiyografi deneme deniyor. Kitabın önemli kaynağı olan Altın Güvercin, bir aşkın sabrın ve inancın öyküsüdür. 36 yıl boyunca bana sevdayı yaşatanlara ve Başkan Ömer Günel'e teşekkür ediyorum."  diye konuştu.  Türker, konuşmasında gazeteci Bekir Coşkun'un 1'inci ölüm yıldönümünü de anımsatarak rahmetle andığını söyledi. 

Altın Güvercin Yarışması sınırları aşacak

Türker, gazetecilerin "Altın Güvercin Yarışmasını farklı platformlara taşımayı düşünüyor musunuz? sorusuna da "İstanbul Şarkıları adı altında, profosyonellere özgü tematik bir yarış düşünüyoruz. 16 Haziran-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmasını planlıyoruz“ cevabını verdi. 

"Hedefimiz, Kuşadası'nı müzikle anılan bir kent yapmak"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katkıları ile bu yıl 24. kez düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması’nın kentin sanatına, kültürüne ve dokusuna katkısını “Hedefimizi büyütüyoruz, kenti müzikle ve sanatla donatacağız” sözleri ile vurgulayan Başkan Günel, “Yıllar önce Engin Berberoğlu önderliğinde başlayan Altın Güvercinin Beste Yarışması Türkiye'nin ilk ve tek pop beste yarışması olma özelliğini taşıyor. Aradan uzunca bir zaman yarışma yapılmamış olmasına rağmen tekrardan toparlandı. Ben Altın Güvercin'e inanıyorum. Kurumsallaşmayan her iş siyasi iradeye bakmadığında devam etmiyor. O yüzden istedik ki vakfımızı kurarark kentimiz için etkinlikleri, sanatı sürekli kılmak istedik. Ekonomisi belediyeye bağlı olmasın istedik. Yarışmamızı belediyemizin cebinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz. Tamamen sanatseverlerin ve sponsorların desteği ile yapılıyor. Hayalimiz, Kuşadası'nın müzikle anılan bir kent olmasıdır. İstiyorum ki Kuşadası, geçmişten aldığı güçle, sokağında havasında müzik olsun. Müzikle vakit geçirmek iseyen bir ziyaretçi Kuşadasını tercih etsin. Temasız bulumalar yeteri kadar rağmebet görmüyor. Biz hedefimizi büyütüyoruz ve Altın Güvercin Yarışmasını Uluslararası yapmak için girişimlerimizi yaptılk. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu da desteği ve katkısı ile bunu da başaracaımıza inanıyorum” dedi. Türker, ilk kitabını Belediye Başkanı Ömer Günel için imzaladı. 

Program, konuşmaların ardından imza etkinliği ile son buldu.