Edebiyatçı Emine Işınsu, 83 yaşında hayata veda etti. Işınsu'nun vefatını, eşi İskender Öksüz, "Az önce eşim Emine Işınsu'yu kaybettim" sözleriyle duyurdu.

Roman, oyun, deneme yazarı Emine Işınsu bugün 83 yaşında hayata veda etti. Azap Toprakları, Ak Topraklar, Küçük Dünya gibi romanlarının yanı sıra televizyon dizisi olarak filme çekilmiş Adsız Kahramanlar gibi oyunları da bulunan Işınsu'nun vefatını, eşi Prof. Dr. İskender Öksüz sosyal medya hesabından "Az önce eşim Emine Işınsu'yu kaybettim" mesajıyla duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Emine Işınsu Türk edebiyatına zarif dokunuşuyla özümüzden tat katan, mümbit kalemlerimizden biriydi. Kelimeleriyle yaşamaya devam edecek. Mekânı cennet olsun" dedi.

Emine Işınsu kimdir?

Işınsu, 17 Mayıs 1938’de babasının Tümen Komutanı olarak görev yaptığı Kars’ta doğdu. Cumhuriyet döneminin tanınmış şair ve yazarı Halide Nusret Zorlutuna ile Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna’nın kızıdır. Annesinden dolaylı sürekli edebiyattan söz edilen, şiir okunan bir çevrede, babasının görevlerinden ötürü de yurdun çeşitli yerlerinde ve her birinde birkaç yıl yaşayarak büyüdü. Yetiştiği okullar, bu sık yer değiştirmeleri yansıtır.

İlk eseri 17 yaşında iken basılan şiir kitabı İki Nokta’dır. 1963’te ödül kazanan Küçük Dünya’dan sonra yoğun şekilde romana yöneldi. Roman yazmanın dışında 1970'lerin önemli fikir ve sanat süreli yayınlarından Töre Dergisi’ni 1971- 1981 yılları arasında çıkardı. Birçok dergi ve gazetede yazıları yayınlandı; Yeni İstanbul ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Yazar İskender Öksüz ile evli ve üç çocuk annesidir. 2008'den beri Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Işınsu, 5 Mayıs 2021'de hayatını kaybetti.

Eserleri: Küçük Dünya, Azap Toprakları, Ak Topraklar, Tutsak, Sancı, Çiçekler Büyür, Atlı Karınca, Canbaz, Kaf Dağı’nın Ardında, Alpaslan, Cumhuriyet Türküsü,Nisan Yağmuru, Havva...