Oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan (59), akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.

Oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan, bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Kalkavan, zaman zaman paylaştığı videolarla tedavi süreci ile ilgili bilgi veriyordu. Kalkavan, 59 yaşında bugün hayatını kaybetti. Kalkavan’ın ölümünü sosyal medya hesabından duyuran oyuncu Hamdi Alkan, “Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur” dedi.

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962’de İstanbul’da Abdülmecid’in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa’nın torunu olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş’ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı. Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi’nde başlayan Kalkavan, ilk yıl sınıfta kalınca lise eğitimini ABD’de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji dersleri aldı. 1980’li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık veren Kalkavan, 2011’de bir televizyon kanalında cinsel hayat ile ilgili bir program yaptı.