Tarlasına inen Kanadalı paraşütçülerle yaşadığı diyalog sosyal medyada fenomen olan Burdurlu çiftçi Kazım Öz'e paraşütle atlama teklif edildi. "Nasip olursa yarın atlayacağız. Hiç daha paraşütle atlamadım. Korkarız, bağırırız, çağırırız gari" dedi. Öz çiftçiye gereken değerin verilmesini de isteyerek, "Arkadaş Mustafa Kemal Atatürk söylemiş. ‘Köylü milletin efendisidir’. Köylü üretirse, şehirdeki adam öyle doyar" diye konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Denizli Çameli Yaylacık Dağı'ndan atlayış yapan Kanadalı yamaç paraşütçüsü yaklaşık 110 kilometre ilerideki Burdur merkeze bağlı Yassıgüme köyünde Kazım Öz'e ait Gelen Çayırı mevkiindeki arpa ekili tarlaya acil iniş yaptı. Tarlasına inen paraşütçüyü gören Kazım Öz de motosikletine binip, hemen yanına geldi. Cep telefonunun kamerasını açan Kazım Öz, sosyal medyadan yayın yapmaya başladı. Yerel şiveyle konuşan Kazım Öz ile kısıtlı düzeyde Türkçe bilen yabancı paraşütçü arasında yaşanan ilginç ve güldüren diyaloglar görüntülere yansıdı.

Paraşütçünün yabancı uyruklu olduğunu anlayan Kazım Öz, önce paraşütçünün sağlık durumunun iyi olup olmadığını anlamaya çalıştı.

Paraşütçünün sağlığının iyi olduğunu anlayan Öz, "Niye ekinin içine iniyorsun?" diye sordu. Paraşütçü ise üzgün olduğunu ve Çameli'nden gelerek tarlaya acil iniş yaptığını söyledi. Paraşütçünün Kanadalı olduğunu öğrenen Kazım Öz gülerek, "Boyuna buraya iniyorsunuz. 3 sene önce de biri indi buraya. Zaten yağmur yok eser yok bir de gelip ekinin içine iniyorsun" dedi. Elindeki telsiz ve diğer cihazları merak edip sorduğu paraşütçüye, "Akrabalarını çağır, insinler buraya, döverler bak burada" diyen Kazım Öz'e paraşütçü ise "Arkadaşlarım buraya gelecek" diye cevap verdi. Öz şaka amaçlı Kanadalı çiftçiden para ve çikolata istedi.

Öz'ün Kanadalı paraşütçü ile yaşadığı bu diyalog sosyal medyada fenomen oldu.

“PARAŞÜTLE ATLAMADIM. KORKARIZ, BAĞIRIRIZ, ÇAĞIRIRIZ GARİ”

Öz, şaka amaçlı paraşütçüden çikolata ve para istediğini belirterek, "Biz para alacak adam değiliz" dedi. Öz, kendisine paraşütle atlama teklifi edildiğini ve önümüzdeki günlerde paraşütle atlayış yapacağını anlattı. Öz, "Nasip olursa yarın atlayacağız. Hiç daha paraşütle atlamadım. Korkarız, bağırırız, çağırırız gari" dedi.Öz, paylaştığı videonun bu kadar ilgi görmesine şaşırdığını da söyleyerek, "Bundan 3 sene önce aynı şekilde videoyu çektik, yine attık. İlgilenilmemiş. Dün aynı şekilde videoyu çektim, sosyal medyamda paylaştım. Ondan sonra patladı, gitti" diye konuştu.Öz, aylarca emek vererek yetiştirdiklerinin kendileri için önemini ise şöyle açıkladı: "Biz bu ekini almak için iki sene uğraşıyoruz. Sürüyoruz, nadas bırakıyoruz. Araziyle uğraşıyoruz, gece gündüz, yağmurda çamurda. Ekin bizim için önemli. Arpa, buğday, yonca, hayvancılık. Bizim geçim kaynağımız."

"TARIM KREDİ'YE BORCUM VAR"

"Ekinimiz olmadı, bir dünya borcumuz var. Tarım Kredi'ye, Pancar Kooperatifleri. Bizim geçim kaynağımız bu. Benim Tarım Kredi'ye borcum 25- 30 bin lira. Süt fiyatları 2 lira 80 kuruş. Bayramda benden 1 lira 80 kuruşa süt aldı, benim verdiğim firma. Benim üç günlük zararım 450- 500 lira. Zaten benim Bağ-Kur'um 1000 lira. Çoluğum var, çocuğum var. Bizim tek geçim kaynağımız hayvancılık. Barajımız var, bu sene yağmurlar da kurudu su yok... Devlet bize destek veriyor ama bizim başımızdaki örgütler, bize destek çıkmıyor."

"EKMEK OLMADAN YAŞAYABİLİR MİSİN?"

"Çiftçi 3-4 senedir zor durumda. Bizim hiçbir işimiz yok. Bizim işimiz sadece hayvancılık, tarım. Bizim zor günümüzde devlet bizim yanımızda olmayacak. Allah göstermesin. İzmir, Elazığ depremi oldu. Yardım etti. Arkadaş Mustafa Kemal Atatürk söylemiş. ‘Köylü milletin efendisidir’. Köylü üretirse, şehirdeki adam öyle doyar. Diyorlar ki, köylü adam, cahil adam, trollemiş. Amacımız trollemek değil ki. Yardım etmek. Paradır, puldur. Bunlar ikinci plan. Önemli olan vatan. Üretim. Sen vatanın olmadan, üretim yapmadan yaşayabilir misin? Sen akşam eve gittiğinde ekmek alacaksın. Ekmek nereden geliyor, undan geliyor. Ekmek nereden oluyor, undan oluyor."