Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şarkıcı Gülşen’in imam hatiplilerle ilgili sözlerine ilişkin “Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

Popçu Gülşen’in sahnede “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki sözleri tepki çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle dendi:

 "HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR"

"Bir şarkıcının, konserinde İmam Hatip Liselerimizi itham ederek, bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır." 

GÖZALTINA ALINDI

İmam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatılan sanatçı Gülşen, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul’da gözaltına alındı.

Sanatçı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu nisan ayında bir konserde, imam hatipliler ile ilgili sözleri dün sosyal medyada paylaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında; “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Gülşen hakkında “mevcutlu olarak ifadeye getirilmesi” kararı verildi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyeti ekipleri, Gülşen'i evinden gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilen Gülşen'in buradaki işlemlerin ardından ifade için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürülmesi bekleniyor.

TUTUKLANDI

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.