52’si kadın 48’i erkek 100 vatandaş ile birebir görüşen Aydın Haberleri’nden Ekin Korkmaz ve Deniz Zor’un araştırmasına göre kadınların yüzde 70’i erkelerin ise yüzde 60’ı yaşam koşullarından mutsuz.  Araştırmaya göre pandemide kazancın azalması, alım gücünün düşmesi ve sosyalleşememek mutsuzluk nedenlerinin başında geliyor. Kadınlar, mutsuz olmalarının sebebi olarak ekonomik sebepleri ilk sıraya taşırken; erkekler içinse sıralamanın başında sosyalleşememek geliyor.

AYDINLILAR NEDEN MUTSUZ?
Pandemide ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar; Geçim sıkıntısı, işyeri sahiplerinin kar edememesi, işyerlerinin kapalı olması, müşteri azlığı, alım gücünün düşük olması, ekonomiye güvensizlik)

Ersin Keser : Cuma pazarı en yoğun Pazar. En yoğun pazarda iş yok! Nasıl mutlu olalım...
Ali : Pazarcı esnafıyız. Müşterilerimiz genelde yaşlı kesimdi ancak onlarda evden çıkamıyor. Satışlar da kazancımız da düştü...

Haftasonu yasakları sosyal yaşamı ve ekonomi akışını aksattı. Pazarcılar haftasonu pazarlarının olmamasından dolayı oldukça şikayetçi. Satışlar ve talep azalınca kazancın düşmesi kaçınılmaz oldu. Ancak konuştuğumuz esnaf için kazanç düşse de maliyetler hızla artıyor. Bu da esnafın sırtındaki yükü artırıyor ve çıkmaza sokuyor.

Suat Gülen : Tüm pazarlar Cumaya çekildi, o yüzden para kazanılmıyor. Pazar alternatifi çok, satış yok.
Berkay Erkul : Hafta içi çalışıyorum, tek izinli günümde sokağa çıkma yasağı var. Sosyalleşmek, alışveriş her şey kenarda kaldı. Mutsuzluk kaçınılmaz.
Zeynep : Pandemiden dolayı sokağa çıkamıyoruz. Özgür değiliz.

KİMLER NEDEN MUTLU?

Genel olarak sağlıklı olanlar mutlu ancak yaşamı sürdürmek için yeterli değil kanısında.

Suat Gülen : İşler kötü fakat hala sağlıklıyım. Çok şükür, bu kötü zamanlarda mutlu olmak için en güzel neden.
Ali Bıçak : Sağlıkçıyım, mutluyum, ailem sağlıklı, aşımı oldum! Benim için en büyük mutluluk şu anda sağlıklı olmak.
Ferit : Esnafım, belirli günlerde satış yapabiliyorum. Emekliyim, mutluyum, her şey yolunda olmasa da sağlığım yerinde.
Mutlu Yıldırım : Sağlığımın yerinde olması mutlu olmam için en önemli sebep. Bir de cebimde pazar alışverişini yapacak param var.
Yüksel Hanım : ’Mutluyum, kendimi her koşulda mutlu hissederim.
Gülay Çelik : Ortalardayım,maddi olarak mutsuzum diğer açılardan mutluyum.