Hacıkahyaoğlu Tuğra Giyim işletmecisi Ömer Ünaldı, Karpuzlu’nun kalkınması ve gelişmesi için tanıtımların yanı sıra yatırımların da doğru yapılması gerektiğini söyledi. Ünaldı, “atırımı Karpuzlu’ya yaparsak Karpuzlu kalkınır ve kazanır. Ben de bir işletmeci olarak bütün yatırımlarımı ilçeme yapacağım.” dedi.

ÖZEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Üç kuşaktır Karpuzlu’da çeşitli sektörlerde işletmecilik yapan Ünaldı ailesinin fertlerinden Ömer Ünaldı(49), gelişen bir ilçeye sahip olmak için üretim ve yatırıma dikkat çekti.

“PANDEMİNİN ETKİLEMEDİĞİ SEKTÖR YOK”
Hacıkahyaoğlu Tuğra Giyim işletmecisi Ömer Ünaldı, pandemide küçük esnafın dar boğaza düştünü ancak tarım ile uğraşanların üretime devam ettiği için kazandığına dikkat çekti. Ünaldı, “ 90 yıldır aile olarak Karpuzlu’da işletmeciyiz, aynı yerdeyiz. Üç kuşaktır bu mesleği yapıyoruz. Ben son bir yıl içerisinde mevcut giyim sektörüne gıdayı da dahil ettim ve bakkal sektörüne de girdim. İşlerimizi Karpuzlu şartlarına göre devam ettirmeye çalışıyoruz. Karpuzlu’da esnaflık zor, veresiye denilen bir durum söz konusu ve mahsulden mahsule ödemeler yapılır. Bu pandemi sürecine kadar işler gayet güzeldi; ancak sonrasında biz de etkilendik. Pandemi özellikle giyim sektörünü vurdu. Düğün ve nişanlar iptal edilince sattığımız bütün mallar elimizde kaldı. Sermaye gibi görünse de satılmayan maldan dolayı mağdur olduk. Çünkü bizim de ona göre ödemelerimiz ve planlarımız oldu. Süreç ile birlikte yüzde 80’lik bir yavaşlamaya gittik. Bu durumun Karpuzlu ekonomisinin kötülüğüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

“ESNAF SEZONUN AÇILMASINI BEKLİYOR”
Pandemi elbette çok zor şartlar altına girmemizi neden oldu. Maddi manevi anlamda etkilendik ancak çiftçilik devam etti; üretim durmadı. Hatta satışlar ve talepler arttı. İlçemizde gıda ve tarım oldukça hareketli. Ancak kapanan lokanta ve giyim gibi işletmecilerimiz olumsuz etkilendi. Aslında bana göre pandemide çiftçimiz yüzde 40 etkilendiyse diğer sektörler yüzde 80 etkilendi. Eğer ki önümüzdeki süreçte düğün sezonu açılırsa bütün esnaf bir nebze de olsa nefes alır, hareket olur. ” dedi.

“YATIRIMLARIM DOĞDUĞUM VE DOYDUĞUM YERE OLACAK”
İlçenin kalkınması için yapılması gereken yatırımlara dikkat çeken Ünaldı, “Pandemi ile birlikte tarım ve hayvancılığın ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha anladık. Üretmekten vazgeçmemeliyiz. Şartlar zor ancak üretim varsa kazanç da oluyor. Bizim ilçemize yapacağımız yatırım üretimle olur. Yatırımı Karpuzlu’ya yaparsak Karpuzlu kalkınır ve kazanır. Ben de bir işletmeci olarak bütün yatırımlarımı ilçeme yapacağım. Çünkü, burada yaşıyorum, bu topraklarda doğdum, doydum, büyüdüm.” diye konuştu.