AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Seda Sarıbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı.

Sarıbaş, bilboardların firma ile yapılan anlaşma öne sürülerek siyasi içerikli çalışmaların bilboardlarda yer verilemeyeciğini ilettildiğini ancak CHP'ye bu iznin verildiğini belirtti.

Sarıbaş açıklamasında şunları söyledi:

"Billboardlar belediyelerin sorumluluğundadır ve ihaleler yoluyla kullanımı firmalar eliyle yürütülebilir. Aydın Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki billboardlar için bir firmayla anlaşmış, anlaşmayı gerekçe göstererek billboardlarda siyasi içeriklere yer verilmeyeceğini söylemiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrasında, Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunulan yatırımlara dair çalışmaların billboardlara konulması bu gerekçe ile engellendiği hâlde, CHP'ye ait içerikler düzenli olarak yayınlanmaktadır.

Demokrasi şehrimiz Aydın'da, Aydınlıların hizmetine sunduğumuz projelerin gösterilmesine tahammül edilememiş, defalarca başvurmamıza rağmen billboard kullanımımıza izin verilmemiştir.

Siyasi etik ile bağdaşmayan ve hiçbir hukuki yönü bulunmayan bu tutum hakkında Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'ndan açıklama bekliyoruz"

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ