Çeşitli ziyaretler kapsamında Aydın’a gelen Keşir, ilk olarak kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerle Köfteci Dede’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

“AYDIN’A KADINLARI DİNLEMEK İÇİN GELDİM”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, konuşmasında “Bugün sizleri dinlemek istiyoruz. Aydın’a her gelişimde içim burularak geliyorum; rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarını anarak. Aydın tarihten gelen burukluktan dolayı kalbim ayrı sızlar. Aydın, denizi toprağı bereketli topraklar. Aydın’ın çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Bugün burada olma nedenimiz; sadece teşkilatlarımızla buluşmak değil bununla birlikte Anadolu’nun kalkınmasını önemsiyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın mutlaka üretimin içinde olması lazım. Büyükşehirlerde sanayileşen bir toplumuz ama diğer yandan KOBİ ve kırsal kalkınma vazgeçemeyeceğimiz ve üretime dahil olacağımız mecralardır. Bu programda özellikle kadınlar lehine verilen hibe ve destekleri konuşacağız. Diğer yandan da bizim anlatacaklarımızı kullanan başarılı kadınlar var. BU kadınlarımızı tanıyacağız. Bizim buradan amacımız, Aydın’da kadın şahlanışını kadın üretimini başlatalım. Aydın’ın kadınlarının mayasında, hedef koyup tuttuğunu koparmak var. Biz burada iken STK temsilcilerinin iletmek istediklerini dinleyip notlarlarımızı alacağız. Dönüş sağlayacağız. “dedi.

STK TEMSİLCİLERİ TALEPLERİNİ ANLATTI

Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri de sıkıntı ve taleplerini Başkan Keşir ve heyetine anlatarak dosyalar halinde sundu. Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı, çölyak hastalarının sıkıntılarını ve taleplerini, “Çölyak hastaları gıdya ulaşmada zorluk yaşıyor. Çok pahalı olduğu için temin etmekte güçlük çekiyoruz. Biz hastalarımıza ve yakınlarına gıdaların temini ve yapımı ile ilgili gönüllü olarak kurslar düzenliyoruz ancak desteğin artması gerekiyor. Örneğin çölyak hastası olan çocuklarımızı sınavlarını kazansa da üniversiteye gidemeyebiliyor. Çünkü ailelerin bütçesi çok kısıtlı, okulların çoğunda glutensiz ürün temini yok. Biz sıkıntılarımızı ve talepelerimizi Sayın Emine Erdoğan’a yüz yüze anlatmak ve kendimizi ifade etmek istiyoruz “ sözleri ile anlattı.

GİRİŞİMCİ KADINLAR, İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN PROJELERE DESTEK İSTEDİ

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) Başkanı Av. Senem Bircan da özellikle şiddet gören ve dezavantajlı kadınların istihdama kazandırılması ve gelir seviyelerinin artılması için düzenlenecek projelere dikkat çekti. Bircan, “Kadın sığınma evlerinde kalan kadınlarımız zorunluluktan dolayı sıkıntı yaşadıkları ortama maddi sıkıntılardan dolayı dönmek zorunda kalabiliyor. Bu kadınlarımızın ekonomik gelirlerini artırmak veya sabitleyerek kendi hayatlarını kazanmaları için projeler üretip artırırsak fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, kahvaltılı programın ardından daire müdürleri ile kendi işinin sahibi olmak isteyen kadın girişimcileri buluşturmak için düzenlenen toplantıya katıldı. Gün boyu sürecek olan etkinlik ve ziyaretlerin ardından Keşir, Aydın mesaisini tamamlayacak. (AYŞE YILMAZ)