İYİ Parti, şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan'ı grup başkanvekilliği görevinden aldığını duyurmuştu. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İYİ Partili yetkililere çağrı yaparak Türkkan'ın ihraç edilmesi için çağrıda bulundu.

Yavuz açıklamasında şunları söyledi:

İYİ Parti gurup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, partisinin genel başkanı Meral Akşener’in Bingöl programı sırasında şehit ağabeyine küfür etmesi büyük bir skandal, siyasi tarihimize yazılan kara bir lekedir.

Hatırlanacağı gibi bir şehit yakınının kulağına eğilerek bacısına küfreden Lütfü Türkkan ilk olarak bunu inkar etmiş sonrada kabul ederek kamuoyundan özür dilemişti.

Oysa bakıyoruz da Türkkan yapmış olduğu bu affı olmayan eylemi nedeniyle kadınlardan, kendi genel başkanından, partililerinden ve aziz milletimizden özür diliyor. Fakat şehit yakınından ve bacısından küfür nedeniyle özür dilemiyor.

İşte buda onun ne kadar samimi olduğunun bir göstergesidir.

Büyük yankı uyandıran bu skandal sonrasında İyi Parti tarafından Lütfü Türkkan’ın gurup başkanvekilliğinden alındığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Peki bu yeterli midir?

Hayır.

Çünkü bu sadece İP’i koruma hamlesidir.

Oysa İP’ini kopararak bu eylemi gerçekleştiren derhal partiden uzaklaştırılmalıdır.

Bir kadın olması hasebiyle İyi Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener’e sormak istiyorum.

Bir şehit yakınının bacısına küfreden Kocaeli Milletvekiliniz Lütfü Türkkan’a verilecek ceza sadece gurup başkanvekilliği görevinden alınması mıdır?

Bir şehit yakınına, kadına karşı işlenen bu suç karşısında partinizin disiplin kurulunu harekete geçirmeyecek misiniz?

Bu eylemi yapan kişiyi partinizden ihraç etmeyecek misiniz?