AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili Metin Yavuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "toplumun tüm kesimleri ile helalleşeceğim" açıklaması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavuz yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na göre liderliğini yaptığı CHP, geçmişte derin yaralar açmış ve bu sebeple helallik isteyecekmiş. Derin yaraların açılması konusunda hakkını teslim etmek lazım. Evet Sn. Kılıçdaroğlu doğru söylüyor. Geçmişte CHP derin yaralar açmıştır. Sn. Kılıçdaroğlu helalleşmek için yollara düşerse helalleşmeye ömrü yetmez. Çünkü o kadar çok yaralar açıldı ki. Örneğin, camilerin kapatıldığı, çok önemli miktarda caminin satıldığı, bazılarının ahır, samanlık, halkevi, CHP binası haline getirildiği, ezanın Türkçe olarak okutulduğu, Kur'an-ı Kerim eğitiminin yasaklandığı bir dönemde iktidarda kendileri vardı. Bu yaralar onların döneminde açılmıştı. Sadece bunlar mı? Tabi ki değil, şapka takmayan vatandaşlarımız, başörtüsü kullanan bacılarımız yine zulüm görmediler mi?

Peki ya 2003’ten bu yana AK Partili oldukları için CHP’li belediyelerden atılan personeller onların ve ailelerinin hakları yok mu? Allah aşkına CHP’nin kimde hakkı var da helallik isteyecek siniz? Hadi bunların hepsini bir kenara bırakalım. Peki, aziz şehitlerimizin yakınlarından, Diyarbakır annelerinden ve her gün yeni bir iftira attığınız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da helallik isteyecek misiniz?”

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ