İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Lideri Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında "Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadeleri sonrası Akşener, İbrahim Çetinkaya isimli bir kebapçıyı kürsüye çıkardı. 

Çetinkaya kürsüde şöyle konuştu:

"Gerek kısıtlamalar gerek pandemi içinde biz çok zorluk yaşadık. Masa sandalyeleri toplayıp paket yapacaksınız dediler, ellerine metreyi aldılar masa aralıklarını ölçtüler, akşam saatlerinde 'bu saatte yemek yenmez, kapatın' dediler. Biz saygı duyduk hepsine. Bizler kebap satan, pide satan, çorba satan insanlarız, bizden külhanbeyi de olmaz, bizden terörist de olmaz. Biz soframızı Hz. Halil İbrahim bereketi ile misafirsiz oturmayan neslin temsilcileriyiz. Buyursunlar, soframızda kebap yesinler bölüşelim ama bölücü olmayalım. 

Bizler her zaman etnik köken, dil, din, ırk gözetmedik, gelenlere saygıda kusur etmek, kapılarımız herkese açık. Hiçbir zaman biz bu ülkeye vergisini hakkıyla ödeyen vatandaşlar, bu zorluklardan en çok biz etkilendik. Komiklik olsun diye binlerce kiralara küçük rakamlar verdiler ona bile karşı çıkmadık. Boynumuz kıldan ince dedik, bize terörist, bölücü yakıştırmasını kabul etmiyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bu ülkenin zanaatkarlara, sanatçılara ihtiyacı vardır. Biz de bu ülkenin emrinde olacağız her zaman ve olmaya devam edeceğiz."