HABER: ENDER ALDANMAZ

Germencik’in Dağyeni Köyü’nde yürütülen maden arama çalışmasına karşı çıkan vatandaşların eylemleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü Aydın’da yapacağı miting öncesi “kaos yaratılmak istendiği” iddiası Aydın siyasetinde yeni bir tartışmaya yol açtı.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın hükümete yakın bir yayın organında yaptığı açıklamalarda Dağyeni’deki eylemler üzerinden mitingin hedef alındığı ve CHP’li milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül’ün kaosa zemin hazırladığı iddiaları gündeme getirildi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise haberi yapan yayın organı ile Cumhur İttifakı’na mensup üç siyasetçiyi hedef aldı.

AYDIN’IN HAVASINI, SUYUNU SAVUNMAK BİR MİLLETVEKİLİNİN GÖREVİDİR
Aydın Haberleri’ne konuşan CHP’li Bülbül, Dağyeni Köyü’nde vatandaşların havasını, suyunu ve toprağını savunmak için haklı bir direniş sergilediğini kaydetti. Bülbül yaptığı açıklamada “Yörük bir milletvekili olarak Aydın’ın sesi olan bir vekil olarak nerede toprak, hava, su konusunda bir yanlış iş varsa; havasını, suyunu savunan kim olursa olsun onun yanında yer almayı görev edindim. Aydınımızı kirletemeyecekler. Aydın’ın havasını, suyunu savunmak bir milletvekilinin görevidir. Yarın Maden Tetkik Arama tespitler yapacak, tespitlerde altın olduğu ortaya çıkacak. Kaz Dağları’nda, Bergama’da olduğu gibi ot bitmeyecek o yerlerde… İhracat ürünü olan inciri, zeytini geçim kaynağı olan birinci sınıf tarım arazilerini bitirecekler. Su kaynaklarının yanı başında maden arıyorlar. Vatandaş orada suyunun, havasının, toprağının kirletilmesini istemiyor. Vatandaş ‘biz burada bu faaliyeti istemiyoruz. Bizim altından daha kıymetli incirimiz, zeytinimiz var’ diyor. Her zaman vatandaşımızın yanında olacağım” dedi.

YANDAŞ BASIN BİZİ HEDEF GÖSTERSE NE OLUR?
Kendilerine yönelik dile getirilen “kaos yaratma” iddiasına da yanıt veren CHP’li Bülbül, “Sarayın talimatı ile hareket eden yandaş basın var karşımızda. Basın özgürlüğünün olmadığı ülkemizde iktidarın sopası olarak haber yapıyorlar. Asılsız haberlere karşı tavrımız net… Yandaş basın bizi hedef gösterse ne olur? Halkımın yanındayım ve halkımın sesini daha fazla duyurmaktır derdimiz. Halkın yanında olmak bizim için bir onurdur. Vatandaşın yanında olmayan, sadece vahşi madencilik yapan, tarımı ormanı bitiren faaliyetler yapan şirketlerin yanında bulunan bir vekil olmayacağım. Biz halkın vekiliyiz. Onların sesi olmak kaos mu? Böyle bir şey olamaz. Cumhur İttifakı’nın içindeki bu arkadaşları halkın yanında olsunlar, halkın sorunlarını çözmeye çalışsınlar. Dağyeni’de siyasi görüşü AKP’den MHP’ye, CHP’den İYİ Parti’ye olan herkes biz maden araması istemiyoruz diyor” dedi.

AK PARTİLİ VEKİLLERE DAVET: GELİN BİRLİKTE ESNAFI GEZELİM, DAĞYENİ’YE GİDELİM
AK Partili milletvekillerine de çağrıda bulunan CHP’li Bülbül şunları söyledi: “Aydın milletvekiliyim ve şu an Aydın’ın bütün ilçelerini dolaşıyorum. Varsa bir anlatacakları benimle birlikte televizyona çıksınlar, karşılıklı konuşalım. AKP’li vekillerin biraz yürekleri varsa gelsinler benle beraber çarşıyı dolaşsınlar. Benle beraber çiftçinin içerisine girsinler. Dağyeni’ye gidelim, benle beraber gelsinler esnafı dolaşsınlar. Ama gelmezler, dolaşacak yüzleri yok”

NE DEMİŞLERDİ?
Germencik Dağyeni mahallesinde yaşanan olayların çevreyle hiçbir alakası olmadığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, "Asıl amaçları Cumhurbaşkanımızın Aydın'da yapacağı toplu açılışlar ve mitingi öncesi bir kaos ortamı yaratmak. Mitinge katılımı azaltıp iktidarı güçsüz gösterme amacındalar. Aydınlıların bu oyuna gelmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ise, "Hükümetimiz kentimize çok güzel yatırımlar kazandırıyor. Geçmiş yıllarda da Aydın'a büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Yapılan güzel işlere ve yatırımlara gölge düşürmek için CHP'liler tarafından provakasyon yapılıyor. Bunların amacı kaos yaratmak" diye konuştu.

CHP'nin Dağyeni ile ilgili algı operasyonu yaptığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "CHP'liler Genel başkanından milletvekiline, milletvekilinden belediye başkanına tepeden aşağıya tutarsızlık, yalan ve iftira siyasetini devam ettirmektedirler. Vatandaşa yanlış bilgi vererek galeyana getirmekle görevli olan CHP görevlileri, tüm bu provakasyon yetmezmiş gibi bir de; bölgeye güvenlik amacıyla gelen askerimize de saygısızlık ederek oradaki köylümüzü askerimize karşı kışkırtmışlardır. Asıl hedeflerinin Cumhurbaşkanımız olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ