Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TL'nin tarihi değer kaybının üzerine CHP Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

“BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK”
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

* Bu gidişten rahatsız olan bütün partilerin çözüm üretme konusunda oturup konuşmaları gerekiyor. Memleket bizim memleketimiz. Başka gidecek yerimiz de yok. Bu ülke bizim ülkemiz. Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz.

* Dolayısıyla bir araya gelmeliyiz ve Türkiye'yi bu karanlık kuyudan kesinlikle çıkarmalıyız. Yazıktır, günahtır. Çözümü var; akıl var, mantık var, bilgi var, birikim var. Cumhuriyet'in bütün deneyimleri var, yaşadığımız dramlar var. Bütün bunlar örnek alınarak buradan çıkılabilir.

“MİLLETE NİYE GÜVENMİYORSUN?”
Erken seçim talebini yineleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Millete niye güvenmiyorsunuz ya? Millet bir daha sizi seçerse dönüp dersiniz ki, ‘Eyy Kılıçdaroğlu bak sen söyledin, seçime gittik bir daha seçtiler beni.' Oturur gururlanırsın. Neden kaçıyorsun?

* Türkiye en temel krizlerinden birisini yaşıyor, en derin krizlerinden birisini yaşıyor ve Türkiye yönetilmiyor. Suçu dış güçlere atıyorlar.

* Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar zayıf mı ya? En kritik dönemlerde bile Türk Lirası bu kadar yerlerde sürünmedi.

BAHÇELİ’YE SESLENDİ: YÜREĞİNDE BİR DAMLA MİLLET SEVGİSİ VARSA…
Konuşmasının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* ‘Yerli, milli' diyorlar, emin olun bunlar ne millidir ne de yerlidir. Bu iki kavramla en ufak yakınlıkları yok. Zaten bir insan kendisinde olmayan şeyi dillendirir.

* Halktan tümüyle kopmuş olan sayın Bahçeli'ye seslenmek isterim: Yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç kardeşim. Bu dramı sona erdirmek istiyorsan erken seçimin kapısını aç. Yazıktır, günahtır bu memlekete.