Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel konuşmasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek hedeflerinin iktidar olduğunu söyledi. 

Günel yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını vurguladı. Günel açıklamasında "Sayın genel başkanım; Birçok kere hem hizmetlerimizi size sunma fırsatı buldumğum için şunu yaptık, bunu yaptık demek istemiyorum: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanım ile şu yetki alanı benim, şu yetki alanı senin demeden büyük bir hizmet atağı başlattık. 2,5 yılda pandemi, deprem, sel demeden hizmet ürettik. Demekki isteyince oluyormuş" dedi.

Yaptıkların anketlerin yanı sıra vatandaşlarla yapılan sohbetlerde karşılaştıkları durumdan bahseden Başkan Günel, "Bütün hizmetlerimizi anketlerle ölçerken anketlerdeki seçmenlerin tercihlerinde veya söylemlerinde bir Çorum'daki vatandaşın beklentisi neyse Kuşadası'nda da onu gördük. Nedir o? Yol, kaldırım, altyapı. Kalıplarla ilgili sorular sorduğumuzda ise daha farklı noktalar gördük. İnsanlar gelecten  ağır ağır vazgeçiyorlar. Bugün gösterilmesi gereken hedefimizi insanları yeniden hedef kurduran bir yürüyüş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Dijital dünyaya endeksli bir çaba içinde de olduklarını belirten Günel, "Biz Özlem başkanımla gençlerin, kadınların daha fazla hayal kurması için projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi İstasyon Cafe projemiz. Bu projeyi Facebook destekliyor. Genç dostu kent ödülü almamıza neden olan, Kampingova projemiz var. Gençlerin ekonomik yapılarının yanında dünyanın geleceğine dönük, dijital dünyaya dönük hedefleri tazeliğini koruyor. Dünyada çalışan ve üreten 150 milyon nüfus var. Ve bu nüfus 72 ülke arasında dolaşıyor. Dijital sektörden zenginleşen insanlar çoğalıyor. Dünya değişiyor ve Mars’ta yaşam araştırılıyor. Biz bunun farkında olan iki belediye başkanı olarak Mars Colony Projesi'ni oluşturduk ve bunu Kuşadası'nda kuruyoruz. Ve yeni bir turizm ağı oluşturuyoruz. Özlem başkanın biz sözü var. "Her belediye yol kaldırım yapar.  Biz farklı ne yapıyoruz. Biz üretirken proje yaparkan Aydın'ı, Türkiye'de nasıl konuşulur hale getiririz" diyor. Ve Elon Musk bu proje ile destek veriyor ve bu bizi  onurlandırıyor" şeklinde konuştu.

Günel son olarak "Biz hayal kuran bir milleti hedeflemeliyiz. Hayalleri beslemeliyiz. Gençler bana "CHP bize ne sağlayacak" dediklerinde 'tekrar hayal kuracaksınız ve hayallerinizin peşinden gideceksiniz' diyorum. Sizin liderliğinizde hayallerin peşinde gidecek bir gençlik geliyor ve o gençlik bizi iktidara taşıyacak" dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise açıklamasında iktidarı hedef aldı. Çankır, “Yönetilemeyen Türkiye’nin liyakatsiz politikaları sebebiyle vatandaşlarımızın yaşadığı zor günleri biliyor ve onlarla beraber yaşıyoruz. Şahsi iktidar düzeninin ülkemiz verdiği zarar ortada iken iktidar sahipleri kendi refahları uğruna cennet vatanımızı çıkmaz yola sokmak istiyorlar. Kuruluş ve kurtuluştan bu yana kazanılan zaferlerin temelinde mihenk taşı olmuş, gelecek nesillerin teminatı olan kadınlarımız içinde bulunduğumuz durumdan kurtuluşun öncüsü olacaklardır. CHP çatısı altında varlığından onur duyduğumuz kadın örgütlerimizi abla, kardeş, yoldaş olarak çalışmalarımızı sıçratacağına inancımız büyüktür. Yarınlara umutla bakabilmek, vatandaşlarımıza mutlu yarınlarımızı kurmak için daha bereketli bir gelecek yaratmak için büyük gayretle çalışıyoruz. Sahada sohbet edip dertlerini dinlediğimiz vatandaşlarımızdan partimiz lehine aldığımız güzel tepkiler bizi hedefimize daha da ilerletiyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu başta olmak ilçe belediyelerimizde Sosyal belediyecilikle yürütülen çalışmalarımızın artması Aydın’da memnuniyetle karşılaşıyor” ifadelerini kullandı.