Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Aydın’da bir dizi ziyaret ve etkinliğe katıldı. İlk olarak araç konvoyu ile halkı selamlayan Sarıgül, il başkanlığı binasına gelerek basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

AYDIN’IN SESİ ÇOK ÇIKMIYOR
4 aylık zaman zarfında Aydın’a geldiklerini ve Aydın’a büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Sarıgül, “Aydın, Ege’nin parlayan yıldızıdır. Aydın’a yeteri kadar arzu ettiğim önemi yapabilmiş değilim. Türkiye’deki tüm illeri birer kere daha dolaşıp Aydın’a geleceğim. Çok da uzun bir zaman da değil. Aydın ismiyle güzel, Aydın sevilmez mi? TDP Aydın’a büyük önem veriyor. Aydın kültürdür, tarihtir, turizmdir, doğadır, çevredir, düşmanının bile insan olduğunu unutmayan kenttir. Türkiye’nin yıldızı olmaya aday bir kenttir. Ama İstanbul’dan, İsviçre’den baktığım zaman Aydın’ın sesi çok fazla çıkmıyor. TDP, Aydın’ın sesini çıkarırsa Aydın ekonomisine bugün yaptığı katkıların 10 mislisine yapar. Ülkenin her köşesi olduğu gibi Ege Bölgesi de benim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

OFSAYTA DÜŞMEYECEĞİZ
TDP olarak herhangi bir ittifaka katılıp katılmayacakları sorusuna da yanıt veren Sarıgül “TDP tamamen gerçekleri söyleyen bir partidir. TDP olarak ülkemiz için doğru olanı yapacağız ve ofsayta düşmeyeceğiz. İktidar partisi diğer partileri ofsayta düşürüyor. Nasıl düşürüyor? 1,5 yıldır TV’lerde kim aday olacak, kim-kimle ittifak yapacak. Seçimlere 1,5 yıl var. İşsizliği, market fiyatlarındaki yükseliği, AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği noktayı konuşalım. O nedenle biz ofsayta düşmeyeceğiz. Zaman da çok var. Ama TDP, demokratik parlementer sistemi arzu eden bir partidir. TDP’nin ana görüşü tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıdır. TDP’nin en önem verdiği konu evrensel hukuk kurallarının uygulanmasıdır. Köprünün altından çok sular akar” dedi.

TDP’NİN BAYRAĞINI ANKARA’NIN BURÇLARINA ÇEKECEĞİZ
“Kendinizi cumhurbaşkanı adayı olarak görüyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Başkan Sarıgül, “Siyaset iddia işidir, inancınız, yüreğiniz olacak. İddianız yoksa siyasette başarılı olamazsınız. Siyasetin her kademesinde yer alan bir arkadaşınızım. Bayrağı burca dikeceğime inanıyorum. Türkiye’nin TDP’ye ihtiyacı var. Çünkü TDP siyasetin dilini ve yapısını değiştiren bir partidir. Kötülemek için değil çare bulmak için, ayrıştırmak için değil bütünleştirmek için sahaya inen bir partiyiz. TDP dipten gelen bir dalgadır, heyecanı vardır ve gökyüzünde parlayan bir yıldızdır. TDP’nin iki görevi vardır, atalarımızın bize bıraktığı ay yıldızlı bayrağı demokratik dünyanın en tepesine çekmek, ikinci görevi ise binlerce arkadaşımızın alın teri ve emeği ile gecesine gündüze kattığı çalışmalarla kurulan TDP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına çekmektir. Bu iki görevi yerine getireceğimize Allah’ıma inandığım gibi inanıyorum” açıklamasında bulundu.

TABELA MESAJI
Aydın İl Başkanlığı binasında kendi fotoğrafının bulunmasını uygun görmediğini söyleyen Başkan Sarıgül, “Aydın ve Türkiye’nin her noktasında sıkmadık el bırakmayacağız. Partimiz Ahmet’in Mehmet’in partisi değil vatandaşın partisidir. Tabelada resmim olması konusu il başkanlarımızın takdiridir. Ama ben çok uygun görmedim. Tabelada bizim için Mustafa Sarıgül önde değil TDP her zaman daha öndedir. Kalıcı olan Sarıgül değil TDP’nin ilkeleri ve görüşleridir” şeklinde konuştu.

EKONOMİ ÖNGÖRÜLÜR DEĞİL, TEK ADAM YÖNETİMİ VAR
Sarıgül, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıları ele aldığı açıklamada AK Parti iktidarını hedef aldı. Sarıgül açıklamada ekonomide ipin ucunun kaçtığını belirterek “Türkiye ekonomisi uçuşa geçti, Amerika, Avrupa bizi kıskanıyor diyorduk. Birden kendimizi kurtuluş savaşının içinde bulduk. Ya o gün söyledikleri yalandı… Ya bugün söyledikleri yalan… Ben size doğrusunu söyleyim; bunların her söyledikleri yalan… Türk parası bir ayda yüzde 43 değer kaybetti. Hem sayın cumhurbaşkanı, hem merkez bankası, dövizdeki yükselişin iktisadi temeli yok diyor. Dövizdeki yükselişin iktisadi temeli, mantıklı bir izahı yoksa demek ki piyasalar size güvenmiyor. Bizim aylardır anlatmaya çalıştığımız da buydu. Güven, güven, güven… Ekonominin can damarı budur. Piyasalar size neden güvenmiyor? Neden eline para geçen dövize yöneliyor? Ekonomi öngörülür değil, tek adam yönetimi var da ondan… Ekonomide her şey normalmiş, kontrol altındaymış, bir politikaları varmış gibi davranıyorlar ama hiç bir planları ve politikaları yok, ipin ucunu kaçırdılar, olan budur…” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE SİZİN DENEME TAHTANIZ MI?
AK Parti iktidarının yolun sonuna geldiğini söyleyen Başkan Sarıgül, “19 yıl üretim demediler, istihdam demediler, döviz kurları yükselince, buna bir kılıf uydurmaya çalışıyorlar. 19 yıldır yeni ekonomi düzeninin hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bu kadar pişkinlik olmaz. 19 yıl yöneteceksin, üretmeden tüketeceksin, olmayanı harcayacaksın, israfla, gösterişle, rantla, inşaatla bugünlere geleceksin. deniz bitince, yeni ekonomi düzeni masalı anlatacaksın. Size kaç tane 19 yıl lazım? diye adama sorarlar. Bu ülke sizin deneme tahtanız mı? Ekonomide kurtuluş savaşı veriyormuşuz… Dış güçler varmış… Buradan soruyorum: Bir kişinin aklına, insafına kalmış bir Türkiye kimin işine gelir? Dış güçlerin işine gelir. Ama bizim işimize gelmez. Bu tek adam düzeni bize yaramaz. Biz bu düzeni bozarız! Bu yönetime razı olmak bize yakışmaz. Bize yakışan cesarettir” şeklinde konuştu.

KANADA, AMERİKA, RUSYA ÇİFTÇİSİNE VERİLEN DESTEĞİN ONDA BİRİNİ AYDIN’A VERSEYDİNİZ, AYDIN İHYA OLURDU
Yatırımda garanti para uygulaması ile ithalata dayalı ekonomi sebebiyle ülkenin zor duruma düştüğünü açıklayan Başkan Sarıgül, “Dış güçler mi dedi size; Köprülerin, otoyoların ihalesini euroyla yapın, hazine garantisini euroyla verin diye? Türkiye’de yaşamıyor muyuz? Niye ihaleleri, garantileri dövizle yapıyorsunuz? 20 yıl önce 20 milyon ton buğday üretiyorduk. Şimdi de 20 milyon ton buğday üretiyoruz. 20 milyon tonu, 50 milyon tona neden çıkarmadınız? Onu da mı dış güçler engelledi? Yılda 50 milyon ton buğday üretsek petrole falan gerek yoktu. Türkiye güçlü ve zengin bir ülke olurdu. 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptınız. Onu da mı dış güçler yaptırdı? Bu paraları Aydınlı çiftçiye vermediniz, götürdünüz Kanada, Amerika, Rusya çiftçisine verdiniz. Bu desteğin onda birini Aydın’a verseydiniz, Aydın ihya olurdu” dedi.

EKONOMİYİ EHİL ELLERE TESLİM EDECEĞİZ
İktidar olmaları durumunda ekonomi reçetelerinin hazır olduğunu da kaydeden Başkan Sarıgül, “AK Parti’nin Türkiye’nin hiçbir sorununu çözecek gücü kalmadı. Çözebilselerdi 19 yıldır çözerlerdi. Bu sorunları çözebilecek tek parti, Türkiye Değişim Partisidir. Türkiye Değişim Partisi, ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen, ehil ve vicdanlı kadrolardır. İş başına geleceğiz ve sorunları biz çözeceğiz. Tarıma, hayvancılığa, turizme önem vereceğiz. Tarımla, hayvancılıkla ilgili devlet işletmeleri kuracağız. Şirketlere hazine garantisi değil, çiftçiye alım garantisi vereceğiz. İthalatçıdan yana değil, çiftçiden yana olacağız. Çiftçilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. İlaç, mazot, gübre ve yem maliyetlerini düşüreceğiz. Jete, yata hangi fiyattan mazot veriyorsak, çiftçinin traktörüne de mazotu o fiyattan vereceğiz. Ücretsiz tohumluk dağıtacağız. Bizim tercihimiz zenginden değil, yoksuldan, işsizden yana olacak. Vergiyi yoksulun sofrasından değil, ayrıcalıklı şirketlerden alacağız. Ekonomiyi ehil ellere teslim edeceğiz. İki yılda üç defa bakan değiştirmeyeceğiz. Gösterişe ve israfa son vereceğiz. Bunları yaptığımız zaman emin olun ki; Türkiye’miz bir Türkiye daha olacak, Türkiye varlığa, berekete, adalete ve huzura kavuşacak” açıklamasında bulundu.

POLİS ÖLÜMLERİ İÇİN ÇAĞRI
Başkan Sarıgül, son günlerde artan polis ölümlerine de dikkat çekerek “emniyet mensuplarımızın sosyal bunalımda olduğu, zaman zaman o aldığı duyumlarda ne yazık ki emniyet içerisinde belirli huzursuzluklar olduğu söyleniyor. İntihar demeyeceğim ama yetkililerden ricam emniyet mensuplarımız ve eşleri ile psikologlarla çalışarak eğitim çalışmalarına yoğunluk verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sarıgül ayrıca Aydın incirinden övgü ile bahsederek "Aydın'ın inciri petrolden daha kıymetli. Muhakkak gerektiği önem verilmeli" şeklinde konuştu.

HABER: ENDER ALDANMAZ

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ