CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi:

83 yıl önce 10 Kasım'da sonsuzluga uğurladığımız Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu, ülkemizin gelişimi ve kalkınmasında birçok yenilik yapmış, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, ilke ve devrimleri hala bugün milyonların kalbinde yaşıyor ve yaşayacaktırda. 

O'nun muassır medeniyetler seviyesindeki bir Türkiye hayali, bugün attığımız ve atacağımız her adımda ilkemiz olmaya devam ediyor.

Bugün özgürlüğümüze göz diken, milletimizin sahip olduğu egemenliği algı ve makam güçlerini kullanarak türlü yollarla gasp etmeye çalışan, kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar unutmasınlar ki hedeflerine asla ulaşamayacak, milletimizin çelik gibi iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır.

Cumhuriyetimizin 12'nci yıl kutlamalarında Gazi'nin ifade ettiği önemli bir söz vardır: "Atatürk, bizden biridir" Aslında bu söz bugün gelinen noktada toplumumuzdaki her bireyin Cumhuriyet'e ve Türkiye'ye karşı sorumluluğu olduğunu çok net ortaya koymaktadır. Bugün toplumun yaşadığı sıkıntılara seyirci kalamayız. Yaşanan adaletsizliklere karşı elimiz kolumuz bağlı duramayız. Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı suskun olamayız.

İşte bu görev bilinci ve sorumlulukla Atamızın emaneti Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya, yüceltmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ey Büyük Atam, 

Milyonlarla birlikte senin çizdiğin yolda yürümeye, kurduğun Cumhuriyeti korumaya devam ediyoruz. Alnımız açık, başımız dik bir şekilde göndere çekilen bayrağımızın altında özgür ve bağımsızlık şiarımızla seninle gurur ve onur duymaya devam ediyoruz. Evlatların, senin izinde, senin fikirlerinin ışığında kurduğun Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak ve payidar kalacaktır. Her daim seni anacağız, anlatacağız ve yaşatacağız"