Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Özkan, "Soylu’nun sözleri yalan ve iftiradır. İspatlamayan müfteridir. İçişleri Bakanı’nın görevi şantaj değildir. Ya gereğini yapacak ya da özür dileyecek. Böyle bir şey yok" dedi. 

CHP'li Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek ortak adaya destek istediği iddiasına ilişkin olarak da "HDP’den ortak adaya destek istemek gibi bir arayış yok. CHP, tüm siyasi partilerle görüşen tek partidir. İttifak dışındaki partilerle şu anda başka bir arayış ve görüşme yok" diye konuştu.

"Yeni seçim kanunu sonrası DEVA ve Gelecek Partileri, CHP ve İyi Parti’nin listelerinden mi seçime girecek?" sorusuna yanıt veren Özkan, "Bunlar konuşulmadı. Altı parti henüz güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak yapıyor. Seçim ittifakı için henüz karar verilmedi. Asıl konu iktidarın seçim kurulları ile ilgili yaptığı düzenlemedir. Seçimde entrikaya hazırlanıyorlar" ifadelerini kullandı. (T24)

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ