Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda basının sorularını yanıtladı. Toplantıda Tezcan’ın yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Nurşen Balcı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ile çok sayıda partili yer aldı.

Toplantıda iktidarın ekonomi politikaları eleştirildi ve sandık çağrısı yapıldı.

2019 yılında 'FETÖ'nün sözde 'belediyeler imamı' olduğu iddiasıyla tutuklanan Erkan Karaaslan ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratları arasında para ilişkisi olduğu iddiası geçtiğimiz günlerde hükümete yakın bazı basın yayın organlarında gündeme getirilmişti.

İddialara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’dan yanıt geldi.

KUMPASI KURANLARIN YARGI ÖNÜNE ÇIKMASI LAZIM!
Yapılmak istenenin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak bir kumpas girişimi kurmak olduğunu söyleyen Tezcan, “İktidar CHP’li belediyelerden korkuyor. Çünkü CHP’li belediyeler başarılı. CHP’li belediyelerin hizmet üretmelerini, iş yapmalarını istemiyorlar. Kumpasçı bir iktidar ile karşı karşıyayız. Sözünü ettiğiniz kişi cezaevinde iken oraya 2019 yerel seçimleri öncesinde özel görevliler gönderildiğini biliyoruz. Siz cezaevinde olan ve akrabanız olmayan birini eliniz kolunuz sallayarak ziyaret edebilir misiniz? İzin verilmez. Sayın Karaaslan cezaevindeyken özel olarak kendisine gazeteciyim diyen birisini gönderdiler. Ona ‘kumpası kur’ talimatı verildi. Avukatların bile zor görüştüğü bir yerde özel olarak birisi gönderildi. Ona ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu aleyhine ifade verirsen seni cezaevinde çıkaracağız’ diyerek bir kumpas kurdular. Bu ifşa oldu. Erkan Karaaslan mahkemede “evet geldiler, bana böyle söylediler” dedi. Bu mahkeme tutanaklarına da geçti. Erkan Karaaslan ile ne soruşturması yapılır bilemem. Ama yapılması gereken oraya gidip bu kumpası kuranları yargının bulup çıkarması lazım” dedi.

AK PARTİ İZMİR TEŞKİLATI KARAASLAN'DAN HİZMET ALMIŞ, ÇIKTI ORTAYA!
Karaaslan’ın AK Parti’ye yakın kurum ve kuruluşlar ile de çalıştığını da kaydeden Tezcan, “Erkan Karaaslan’la çalışan AK Parti teşkilatları, belediyeler ne olacak? AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Erkan Karaaslan’dan hizmet almış. Çıktı ortaya. Belediyeler Birliği hizmet almış. Dönemin AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet almış. Tarım Bakanlığı, MİT, Erkan Karaaslan ile çalışarak hizmet almış. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile iş yapmış. AK Parti’ye yakın ya da AK Parti’nin yönettiği 78 kurum ve belediyeler Karaaslan çalışmış. Kamu kurumları var. Bunun üzerinden CHP’li belediye başkanlarının üzerine gitmeye kalkıyorsanız bunun yolunun çıkacağı yer sizsiniz. Bu yolda kirli ilişki bize değil size çıkar. Manşet atan havuz medyasına, kumpas hazırlığında olanlara söylüyorum: Böyle bir kumpas kurarlarsa kumpası kendilerine kurarlar. Sözü edilen kişi 10 kat daha fazla AK Parti’nin yönettiği kurumlarla çalışmış ve hizmet vermiştir. Döner onun hesabını verirler. Bizim belediyelerimizin veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Kumpasa teslim olacak bir tane belediyemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

KUMPASI MİLLET BOZAR
Kurulmak istenen kumpası milletin bozacağını söyleyen Tezcan, “Vatandaş ilk kumpası ikinci İstanbul seçimlerinde bozdu. Bu millet 860 bin tokadı ensesine vurdu AK Parti'nin... Bu kumpasları da önümüzdeki ilk seçimde bozacak olan milletimizdir” şeklinde konuştu.

OLİGARKLAR DÜZENİNİ YIKACAĞIZ, VATANDAŞLAR DÜZENİNİ KURACAĞIZ!
AK Parti ikitdarını ‘oligarklar düzeni’ olarak niteleyen CHP’li Tezcan “Rüşvet alanı büyükelçi yapan bir iktidar ilke karşı karşıyayız. En son yaptıkları Soma’da katledilen madencinin yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e ticari ateşelik görevi verdiler. 93 bin TL maaş ile… Yarattıkları düzen böyle bir düzen… Biz buna oligarklar düzeni diyoruz. Siyaseti arkasına alıp siyasi elitlerin yolsuzluk yaparak zenginleştiği düzeninin adıdır. İktidara gelip devleti parti devleti, partiyi de devlet partisi yaptılar. Bütün AK Parti’nin siyasi elitleri bir oligarklar düzeni yarattı. Bu düzende eğer siyaseti arkanıza dayarsanız pudra şekeri çekerek lüks içinde yaşayabilir ve 5 maaş alabilirsiniz. Siyasi elitler, onların akrabaları zenginleşirken vatandaş yoksullaşıyor. Böyle bir düzende bu elitler bir gece döviz manipülasyonu ile milyarlarına milyarlar katarlar. Ama vatandaş bir gecede yüzde 100 zamlı mazot, elektrik, doğal gaz kullanmak zorunda kalır. Önümüzdeki görev bu düzeni yok etme ve değiştirme görevidir. İlk seçimlerde Türkiye’de bu oligarklar düzenine son vereceğiz, yıkacağız. Vatandaşlar düzenini kuracağız. Sandık yakındır, geliyor gelmekte olan. Koy sandığı milletin önüne!” şeklinde konuştu.